НОВИНИ ДНЯ: Чи піде Зеленський на вибори президента: що говорять у його оточенні  Рецепт салату з копченою куркою кукурудзою, помідорами та сиром  В Україні очікується значне зростання цін на квартири: як здорожчає нова нерухомість  Синоптик Діденко назвала регіони, в яких 15 січня буде найхолодніше  Переговори Путіна та Трампа: Euractiv розповів, чого боїться Євросоюз  Тушкована капуста на сковороді: як приготувати її смачно без м'яса  В Україну повертається снігова погода. Де і коли чекати на опадивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.01.2025 276

Тушкована капуста на сковороді: як приготувати її смачно без м'яса

Як приготувати ідеальну тушковану капусту: секрети досвідчених господинь.

bd93d37689ef0b7a92ef8d5a30140e90_15.01.25_1

Тушкована капуста – це класична страва української кухні, яка подобається багатьом. Здавалося б, що може бути простіше? Але навіть у такій нібито простій страві є свої секрети, які допоможуть зробити її особливо смачною. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Секрети соковитої та смачної тушкованої капусти: чому важливе правильне розміщення інгредієнтів

Річ в тім, що капуста виділяє багато соку під час тушкування. Якщо покласти її в одну сковороду з іншими овочами, вона може знівелювати їхній смак. Розділивши приготування капусти та смаження цибулі з морквою, ми дозволяємо кожному овочу розкрити свій смак повною мірою.

Покроковий рецепт приготування капусти

Інгредієнти:

  • 1 кг білокачанної капусти
  • 150 г цибулі
  • 150 г моркви
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 100 мл томатного соку
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • Сіль, перець за смаком
  • Виберіть щільний качан білокачанної капусти. Видаліть верхнє, пожовкле листя. Нашаткуйте капусту соломкою або тонкими смужками. Що дрібніше ви наріжете капусту, то швидше вона буде тушкуватися.
  • Очистьте цибулину від лушпиння і наріжте її невеликими кубиками. Дрібне нарізання цибулі дозволить їй швидше карамелізуватися і віддати свій аромат страві.
  • Очистьте моркву і натріть її на великій тертці. Можна також нарізати моркву соломкою або тонкими кружечками.
  • Розділіть овочі на дві сковороди. Налийте в одну сковороду 2 столові ложки олії, а в іншу — 1 столову ложку. Розігрійте олію на середньому вогні.
  • Висипте нарізану цибулю і моркву на сковороду з меншою кількістю олії. Смажте, помішуючи, до м'якості і золотистого кольору. Це додасть страві солодкуватий смак і аромат.
  • На іншу сковороду висипте нашатковану капусту. Злегка обсмажте її, помішуючи, протягом кількох хвилин, щоб капуста стала м'якшою. Потім додайте трохи води, щоб капуста не пригоріла. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на середньому вогні 15-20 хвилин, періодично помішуючи.
  • Коли капуста стане м'якою, а цибуля з морквою карамелізується, з'єднайте їх в одній сковороді.
  • Додайте томатну пасту і томатний сік. Перемішайте все ретельно. Томатна паста додасть страві насичений смак і колір.
  • Тушкуйте капусту з томатною пастою і соком ще 5-7 хвилин на слабкому вогні до готовності. Спробуйте на смак і додайте сіль, перець за своїми вподобаннями.

Приготування

Подавайте тушковану капусту гарячою з картопляним пюре, гречкою або як самостійну страву.

Оценка материала:

5.00 / 2
Тушкована капуста на сковороді: як приготувати її смачно без м'яса 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.01.2025 276
Еще материалы раздела «Суспільство»