Життя та Стиль
Суспільство
Які крупи обов’язково треба промити перед варінням, а які – ні: про це мало хто знає
Все залежить від того, яку крупу вибрано для каші чи іншої страви. До того ж навіть сучасні технології не можуть забезпечити стовідсоткового дотримання гігієнічних норм під час фасування продукту.
Багатьох господинь турбує запитання – чи треба промивати крупу перед приготуванням каш чи інших страв. Розповідаємо, посилаючись на ресурс "Ми-Україна", які крупи можна не промивати перед варінням, а які все ж доведеться, і ось чому. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Які види круп обов’язково треба промивати
Перед варінням ці крупи треба ретельно промити, щоб позбутися борошнистої оболонки, інакше страва вийде в’язкою і не дуже апетитною на вигляд:
- рис
- гречка
- пшоно
- перловка
- горох
- сочевиця
- нут
Після промивання ці крупи не злипатимуться і не утворюватимуть білу піну під час варіння. Також варто зазначити, що перед варінням квасолю, рис, перловку та горох краще замочити на 40 хвилин, інакше доведеться дуже довго варити страву. А це позначиться на її якості, поживності та смакових властивостях.
Які крупи мити не потрібно, бо в цьому немає жодного сенсу
Експерти з кулінарії категорично не рекомендують мити деякі види круп, бо вони вбирають у себе багато води. Продукт просто стане непридатним до вживання. Це:
- манка
- вівсянка
- геркулес
- кус-кус
- кукурудзяна та ячна крупи
Оценка материала:
Які крупи обов’язково треба промити перед варінням, а які – ні: про це мало хто знає15.01.2025