НОВИНИ ДНЯ: Рецепт салату з копченою куркою кукурудзою, помідорами та сиром  В Україні очікується значне зростання цін на квартири: як здорожчає нова нерухомість  Синоптик Діденко назвала регіони, в яких 15 січня буде найхолодніше  Переговори Путіна та Трампа: Euractiv розповів, чого боїться Євросоюз  Тушкована капуста на сковороді: як приготувати її смачно без м'яса  В Україну повертається снігова погода. Де і коли чекати на опади  Законопроєкт, що запровадить нові правила на ринку оренди, повинні ухвалити у 2025 році: подробицівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.01.2025 310

Які крупи обов’язково треба промити перед варінням, а які – ні: про це мало хто знає

Все залежить від того, яку крупу вибрано для каші чи іншої страви. До того ж навіть сучасні технології не можуть забезпечити стовідсоткового дотримання гігієнічних норм під час фасування продукту.

bc9f986c16ab85f0b6fbb00b4d3b163e_15.01.25_1

Багатьох господинь турбує запитання – чи треба промивати крупу перед приготуванням каш чи інших страв. Розповідаємо, посилаючись на ресурс "Ми-Україна", які крупи можна не промивати перед варінням, а які все ж доведеться, і ось чому. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Які види круп обов’язково треба промивати

Перед варінням ці крупи треба ретельно промити, щоб позбутися борошнистої оболонки, інакше страва вийде в’язкою і не дуже апетитною на вигляд:

  • рис
  • гречка
  • пшоно
  • перловка
  • горох
  • сочевиця
  • нут

Після промивання ці крупи не злипатимуться і не утворюватимуть білу піну під час варіння. Також варто зазначити, що перед варінням квасолю, рис, перловку та горох краще замочити на 40 хвилин, інакше доведеться дуже довго варити страву. А це позначиться на її якості, поживності та смакових властивостях.

Які крупи мити не потрібно, бо в цьому немає жодного сенсу

Експерти з кулінарії категорично не рекомендують мити деякі види круп, бо вони вбирають у себе багато води. Продукт просто стане непридатним до вживання. Це:

  • манка
  • вівсянка
  • геркулес
  • кус-кус
  • кукурудзяна та ячна крупи

Оценка материала:

5.00 / 2
Які крупи обов’язково треба промити перед варінням, а які – ні: про це мало хто знає 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.01.2025 310
Еще материалы раздела «Суспільство»