НОВИНИ ДНЯ: Вночі мороз, а вдень тепло: синоптики попередили про різкі перепади температури  У Сирії з’являться нові іноземні військові бази: вони не будуть російськими — Reuters  Трамп підготував план припинення війни Росії проти України: стали відомі його деталі  У Кремлі підтвердили контакти з США, стверджують про їх посилення  Впливатиме антициклон: синоптик розповіла, якою буде погода 7 лютого  У Путіна відреагували на план Трампа про допомогу Україні в обмін на цінні метали  Стратегія Трампа щодо завершення війни: де і коли її представлятьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.01.2025 272

Маринована фіолетова капуста: рецепт соковитої закуски

Маринована капуста – це смачний і корисний додаток до раціону, який здатен принести багато користі вашому організму. Особливо вона рекомендована тим, хто має дефіцит вітаміну B12, оскільки цей продукт багатий на корисні елементи, які допомагають покращити здоров’я.

ed33b489eb7ade565d4fb9495e47762a_17.01.25_1

Цей рецепт зі сторінки sevgikayha є одним з найпростіших, але результат виходить чудовим. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

капуста фіолетова

сіль

оцет

Приготування

  1. Розріжте капусту навпіл. Потім за допомогою овочечистки або ножа нашаткуйте її на тонкі смужки. Можна зробити капусту дрібнішою чи трохи більшими шматочками – залежно від того, як вам подобається.
  2. Перемістіть нашатковану капусту до глибокої ємності та додайте столову ложку солі. Вона допоможе капусті виділити сік, а це зробить маринування ефективнішим.
  3. Перемішайте капусту, але не потрібно її сильно м’яти – достатньо просто рівномірно розподілити сіль.
  4. Після того, як ви додали сіль, залиште капусту на 10 хвилин. За цей час вона випустить достатньо соку, що зробить її м’якою і готовою до маринування.
  5. Коли капуста виділить достатньо соку, можна починати наповнювати нею стерилізовані банки. Якщо ви хочете, щоб капуста була ущільненою, можна злегка притискати її, щоб вона краще заповнила простір у банці. Чим сильніше ви спресуєте, тим менше оцту вам знадобиться для маринування.
  6. Після того, як ви наповнили банки капустою, додайте оцет. Він надасть маринованій капусті характерного смаку.
  7. Щоб оцет рівномірно розподілився по всій капусті, можна акуратно допомогти йому опуститися на дно банки за допомогою палички чи ложки. Оцет важливо додавати з урахуванням вашого смаку, оскільки його кількість можна регулювати залежно від того, наскільки кислою ви хочете отримати готову закуску.
  8. Невідкриті банки з маринованою капустою можна зберігати в холодильнику до одного місяця. Вони залишатимуться свіжими та смачними, готовими до вживання у будь-який час. Якщо ви вже відкрили банку, зберігати її потрібно не більше одного тижня, оскільки після відкриття продукт швидше втрачає свіжість.

Поради:

  • Якщо ви хочете зробити капусту ще ароматнішою, можна додавати до неї спеції на свій смак, наприклад, чорний перець, часник або лавровий лист.
  • Якщо вам хочеться інтенсивнішого смаку, можна використовувати оцет з різними добавками, наприклад, яблучний чи винний, що додасть ще глибшого смаку.
  • Для зручності маринування капусту можна використовувати не лише як гарнір, але і як складник салатів або бутербродів.

Маринована фіолетова капуста – це ідеальний продукт для будь-якої господині, яка хоче додати різноманіття до власного раціону або подати гостям незвичайну закуску. Вона не лише смачна, а й надзвичайно корисна для організму, оскільки багата на вітаміни та мікроелементи. Зробити її можна за кілька простих кроків, а результат перевершить ваші очікування.

Цей рецепт – це не лише смачно, а й корисно.

Оценка материала:

5.00 / 2
Маринована фіолетова капуста: рецепт соковитої закуски 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
17.01.2025 272
Еще материалы раздела «Суспільство»