НОВИНИ ДНЯ: Сенатор США пригрозив РФ новими санкціями: все залежить від "гідного миру" з Україною  Мальта продавала "золоті паспорти" росіянам зі санкційних списків, - FT  Як зробити так, щоб макарони не злипалися під час варіння: секретні трюки всіх італійців  Равлики з тіста з мʼясом і сиром: рецепт смачної випічки  Закінчення війни за 24 години: CNN вразив цифрою, скільки разів Трамп робив цю заяву  "Чекаємо кроку від Путіна": Макрон розповів про зустріч із Зеленським  В Україні у понеділок уночі заморозки, вдень до +19°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.01.2025 303

Наполеон з листкового тіста: швидкий рецепт, який завжди виходить

Рецепт "лінивого" Наполеону.

5429fec50d95971da2cc253ab785c7b6_18.01.25_1

Наполеон за цим рецептом готують дуже швидко, а виходить він неймовірно смачним і хрустким. Головна фішка цього рецепта – відсутність потреби самостійно готувати тісто. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Завдяки цьому ви заощадите купу часу, а результат вас приємно здивує. Листкове тісто значно скорочує час приготування, а результат виходить не гірший, ніж за умови самостійного виготовлення тіста.

Основні інгредієнти:

  • Молоко – 1 літр
  • Цукор – 200 грамів
  • Яйця – 4 штуки
  • Борошно – 60 грамів
  • Вершкове масло – 60 грамів
  • Листкове тісто – 800 грамів
  • Щоб приготувати крем, розбийте яйця у глибоку миску, додайте сіль, ванільний цукор і борошно. Добре збийте все вінчиком, поки не утвориться однорідна маса без грудочок.
  • На плиті на середньому вогні нагрійте молоко в каструлі, додавши цукор. Постійно перемішуйте, щоб цукор повністю розчинився. Щойно молоко стане гарячим, тонкою цівкою вливайте яєчну суміш, не припиняючи помішувати, щоб уникнути утворення грудочок.
  • Готуйте крем, постійно помішуючи його вінчиком, поки він не загусне. Не залишайте крем без нагляду, щоб він не пригорів. Коли маса почне злегка кипіти, додайте вершкове масло і ретельно перемішайте до його повного розчинення. Зніміть каструлю з плити й дайте крему охолонути.
  • Один пласт тіста розріжте на смужки, а потім поділіть на квадратики. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом, і випікайте в духовці до золотистого кольору. Готові квадратики розріжте навпіл, залишивши кілька цілих шматочків для прикрашання.
  • У крем додайте підготовлені квадратики й обережно перемішайте, щоб все рівномірно розподілилося. Викладіть отриману масу у форму для випікання, ретельно розрівняйте й залиште застигати.
  • Залишені для декору квадратики подрібніть у крихту. Коли торт застигне, дістаньте його з форми й рівномірно посипте крихтою. Тепер ваш десерт готовий.

Як приготувати:

Оценка материала:

5.0 / 2
Наполеон з листкового тіста: швидкий рецепт, який завжди виходить 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.01.2025 303
Еще материалы раздела «Суспільство»