НОВИНИ ДНЯ: Путін хоче, щоб на виборах в Україні перемогла його маріонетка, Трамп не проти – Fox News  Качине магре на яблучній подушці з ягідним соусом: оригінальний рецепт  У вівторок триматиметься мороз, уночі прогнозують до -20°  Синоптик дала прогноз погоди на 18 лютого  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 17-23 лютого  Синоптики дали прогноз на 17 лютого в Україні. Де чекати на сніг  В Україні 16 лютого невеликий сніг, на дорогах ожеледицявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.01.2025 310

Сирний пиріг: швидкий рецепт із тістом філо

Ця сирна запіканка поєднує у собі ніжний смак тіста філо, вершкову ніжність сиру та легкий аромат петрушки. Вона чудово підійде для сніданку, обіду або вечері.

13a7a47b82bd6b1daae9c32bfdfd31cf_22.01.25

За цим простим рецептом сирну запіканку з ніжним тістом філо, яка нагадує витончене турецьке тістечко, можна приготувати за лічені хвилини, а розповіли про нього на сторінці  fatmagulkitchen. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Тісто філо

Молоко - 1,5 склянки

Олія

Сіль - 1 ч. л

Яйця - 3 шт.

Сода - 1 ч. л

Сир (на ваш смак)

Петрушка

Приготування

  1. Візьміть 1 лист тіста філо та відкладіть його вбік. Решту листів дрібно наріжте ножем, щоб створити основу для запіканки.
  2. Підготуйте деко: злегка змастіть його олією, щоб запобігти пригоранню.
  3. У мисці змішайте молоко, олію, сіль, соду та яйця.
  4. Збийте суміш до однорідного стану, щоб утворився легкий соус.
  5. На підготовлене деко викладіть відкладений лист тіста філо, розірвавши його руками на великі шматки. Половину викладіть на дно та сформуйте основу.
  6. Рівномірно розподіліть половину нарізаного тіста філо поверх основи. Полийте це шаром приготованого соусу.
  7. Викладіть сир із петрушкою рівномірним шаром.
  8. Повторіть такі самі дії з рештою тіста та сиру. Зверху накрийте другим шаром великого листа тіста, який ви відклали на початку.
  9. Розбийте одне яйце, змішайте його із залишками соусу та рівномірно полийте поверхню запіканки. Це забезпечить красиву золотисту скоринку.

10. Випікайте у духовці за температури 180°C у режимі верхнього та нижнього нагріву протягом 1 години.

Поради:

  • Через 30 хвилин дістаньте деко, щоб перевірити, чи пропікся нижній шар. Якщо ні, поставте назад у духовку та випікайте до повної готовності.
  • Не ріжте пиріг одразу після випікання. Дайте йому "відпочити" щонайменше 30 хвилин — це дозволить сирній масі затверднути, а шматочки будуть рівними та акуратними.

 

Завдяки легкості приготування цей рецепт стане вашим улюбленим. Спробуйте — здивуйте себе та своїх рідних і нехай ваш дім наповниться ароматами свіжої домашньої випічки.

Смачного!

Ми також писали про те, як приготувати пиріг із ковбасою та сиром на пательні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Сирний пиріг: швидкий рецепт із тістом філо 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
22.01.2025 310
Еще материалы раздела «Суспільство»