НОВИНИ ДНЯ: Перші Mirage 2000 вже в Україні: що відомо про літаки, які передала Франція  Деяким українським пенсіонерам знизять пенсії: кого саме торкнуться зміни  Вночі мороз, а вдень тепло: синоптики попередили про різкі перепади температури  У Сирії з’являться нові іноземні військові бази: вони не будуть російськими — Reuters  Трамп підготував план припинення війни Росії проти України: стали відомі його деталі  У Кремлі підтвердили контакти з США, стверджують про їх посилення  Впливатиме антициклон: синоптик розповіла, якою буде погода 7 лютоговсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.01.2025 256

Запіканка з куркою та капустою: незвичний рецепт до вашого столу

Цей рецепт стане справжнім порятунком, коли потрібно швидко приготувати смачну та поживну страву. Завдяки гармонійному поєднанню інгредієнтів, вона ідеально підійде як для щоденного обіду, так і для святкового заходу.

9fe1ad01440444a9414b1952fa406207_23.01.25_1

Під час запікання всі компоненти страви об’єднуються в єдину смакову симфонію та створюють особливий кулінарний шедевр. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Тому готова запіканка обов'язково потішить вас і ваших близьких, а про її рецепт розповіли на сторінці Ольги Рябенко.

Інгредієнти

Капуста молода (невелика) - 1/2 шт.

Куряче філе - 1 шт.

Яйця - 4 шт.

Сіль

Перець

Паприка - 1 ч.л

Сметана - 100 г

Петрушка

Сир твердий - 100 г

Помідор - 1 шт.

Пармезан - 40 г

Приготування

  1. Молоду капусту наріжте тонкими слайсами та викладіть у форму для запікання, попередньо змащену вершковим маслом або оливковою олією.
  2. Куряче філе наріжте невеликими кубиками. У мисці змішайте його з яйцями, сіллю, перцем, паприкою, натертим сиром, сметаною та подрібненою петрушкою. Отриману суміш ретельно перемішайте.
  3. Залийте капусту у формі підготовленою курячою сумішшю, рівномірно розподіливши її по всій поверхні.
  4. Наріжте помідор тонкими слайсами та розкладіть їх зверху на курячо-капустяну основу.
  5. Зверху притрусіть запіканку натертим пармезаном. Це додасть страві ароматну скоринку та неперевершений смак.
  6. Розігрійте духовку до 200 °C і випікайте запіканку протягом 45 хвилин. Перевірте готовність ножем — куряче філе має бути соковитим, а капуста м’якою.

Поради:

  • Використовуйте молоду капусту, адже вона швидше готується та додає страві особливої ніжності.
  • Для більшої соковитості замість сметани можна додати грецький йогурт.
  • Якщо хочете отримати насичений смак, додайте трохи улюблених спецій, наприклад, сухий орегано чи базилік.

Готову запіканку розріжте на порції та подавайте гарячою. Страва чудово поєднується з легкими овочевими салатами чи свіжою зеленню.

Спробуйте цей рецепт і переконайтеся, що корисна та проста у приготуванні їжа може бути надзвичайно смачною.

Оценка материала:

5.00 / 2
Запіканка з куркою та капустою: незвичний рецепт до вашого столу 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.01.2025 256
Еще материалы раздела «Суспільство»