НОВИНИ ДНЯ: Ідеальний момент усе виправити: 4 знаки зодіаку отримають потужний знак від Всесвіту 11 грудня  Путін перебільшує стійкість російської економіки  Донбас і вибори під час війни: що обговорюють у мирному плані та навколо нього  У НАТО немає плану на випадок виходу США, - Politico  До України іде похолодання: синоптикиня розповіла, якою буде погода цього тижня  Без Америки Європа у кризі — лідери шукають шляхи підтримки України та власної оборони  У Києві - дощ, на сході - мокрий сніг: якою буде погода в Україні 10 груднявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.01.2025 410

Так робили наші бабусі: як приготувати ідеальні налисники — секрети з кулінарної книжки 1950 року

Коли ми згадуємо смак бабусиних налисників, одразу з'являється думка, що вони були дійсно ідеальними. Чи можна зробити їх такими самостійно? Звісно!

51bd31f15746d57123ac61b2a8b43503_23.01.25_1

Виявляється, раніше налисники готували трохи інакше, ніж зараз. Знаючи кілька простих трюків, ви зможете перетворити звичайну страву на справжній кулінарний шедевр. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Якщо вірити кулінарній книжці 1950 року, раніше з приготуванням тіста не поспішали. Його замішували заздалегідь, а потім ще й залишали настоюватися на годину. Така тактика допомагала зробити тісто більш еластичним, тому млинці на налисники виходили тонкими, ніжними, але міцними. Також завдяки настоюванню всі бульбашки встигали вийти, тому "дірочок" в млинцях не з'являлося.

Також під час приготування налисників під рукою ставили тарілку з розтопленим вершковим маслом. Кожен млинець після сковороди змащували цим продуктом з двох боків. Тому всі вони виходили ароматними і дуже м'якими. Цей крок зараз багато хто пропускає — але дарма. Саме завдяки маслу налисники набувають того незабутнього смаку з дитинства.

В сучасних рецептах найчастіше пропонують використовувати молоко кімнатної температури. Але наші бабусі неодмінно підігрівали його на плиті, щоб воно стало теплим (не гарячим). Тоді тісто виходить однорідним, без зайвих грудочок, млинці не рвуться після приготування. Однак, якщо ви збиваєте тісто міксером, то цей крок можете пропустити.

За старовинним рецептом яйця потрібно не просто вбивати в тісто, а спочатку розділити на жовтки і білки. Жовтки треба розтерти з цукром до білого відтінку, а білки — окремо збити. Тоді у вас вийдуть пухкі і ніжні налисники. Важливим секретом є додавання невеликої кількості олії до тіста на млинці.

Не слід забувати й про сковорідку, в якій ви будете смажити налисники. Її нагрівають на середньому вогні — тоді млинці не будуть підгоряти. Перший млинець зробіть "на пробу" — якщо він вийшов гарним, значить, температура ідеальна. Обов'язково змастіть сковороду тонким шаром олії, а зайву приберіть паперовим рушником.

Тісто наливайте тонкою цівкою, швидко розподіляючи по всій поверхні сковороди. Коли верх вже не вологий, можна перегортати млинець. Готові млинці складайте стопкою і обов'язково накрийте рушником, щоб вони не підсихали, поки ви готуєте далі.

Начинка для налисників може бути різною — на ваш смак, але її потрібно приготувати заздалегідь, щоб вона мала кімнатну температуру. Теплі млинці і холодна начинка — погане поєднання.

Оценка материала:

5.00 / 2
Так робили наші бабусі: як приготувати ідеальні налисники — секрети з кулінарної книжки 1950 року 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.01.2025 410
Еще материалы раздела «Суспільство»