НОВИНИ ДНЯ: Овочеве рагу з фрикадельками: рецепт повноцінної гарячої страви  Під Тихим океаном дослідники знайшли восьмий континент: що про нього відомо  Переговори між Україною та Росією: що на них впливатиме та коли можна очікувати завершення  Вибори в Україні: спецпредставник Трампа пояснив, "чи має Зеленський піти"  Шпинатний рулет із лососем: рецепт яскравої страви  Росія заперечує суверенітет України та прагне подальшої анексії – ISW  В уряді спрогнозували ціни на продукти на найближчі місяці: що чекає на українціввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.01.2025 303

Як приготувати ідеальне тісто для пельменів: додайте один секретний інгредієнт

Більшість кухарів готують тісто для пельменів або вареників з борошна й води, але спробуйте додати ще один секретний інгредієнт, щоб зробити його еластичнішим.

7e70eb61fd40f7b8bdbcf55b9bd8af79_25.01.25_1

Якщо ви часто любите готувати пельмені або вареники вдома, спробуйте наступного разу зробити тісто за цим рецептом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Борошно - 4 склянки

Сіль - 1 ч. ложка

Вода - 200 мл

рослинна рафінована олія - 25 мл

яйце - 1 шт.

Процес приготування:

  1. Дехто вважає, що не варто додавати до тіста для пельменів чи вареників яйце, адже воно зробить його твердим. Проте професійні кухарі наголошують, що цей секретний інгредієнт додає тісту еластичності, воно не рватиметься в руках.
  2. Борошно треба просіяти, зробити невелику ямку посередині і всипати туди сіль.
  3. В окремій ємності змішайте гарячу воду (не окріп) та олію. Перемішайте, влийте до борошна. Спочатку тісто замішуйте ложкою, поки маса досить гаряча, потім руками. Вбийте яйце і теж вимішайте руками.

Після цього можете розкачувати тісто, робити форми та наповнювати улюбленою начинкою. Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 2
Як приготувати ідеальне тісто для пельменів: додайте один секретний інгредієнт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
25.01.2025 303
Еще материалы раздела «Суспільство»