Життя та Стиль
Суспільство
Апельсиновий торт: рецепт цитрусової випічки
Апельсиновий торт – це не просто смачний десерт, а й справжнє свято для ваших смакових рецепторів. Його яскравий цитрусовий аромат наповнює оселю, а ніжний смак стає ідеальним завершенням будь-якої трапези.
Цей торт – один із найпростіших способів приготувати смачну випічку, використовуючи цілі апельсини, що робить його ще й безвідходним. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Своїм унікальним поєднанням свіжих апельсинів, коричневого цукру та ароматних спецій він не залишить нікого байдужим. Як приготувати цей дивовижний апельсиновий торт – розповіли на сторінці spicymoustache.
Інгредієнти
Для сиропу:
- коричневий цукор – ¾ скл.
- вода – ¾ скл.
- апельсин – 2 шт.
Для торта:
- апельсин – 2 шт.
- борошно – 3 скл.
- розпушувач – ½ ст. л.
- сіль
- мелений мускатний горіх – ¼ ч. л.
- цукор – 1 скл.
- несолодке яблучне пюре – ½ скл.
- оливкова олія – 5 ст. л.
- йогурт – 3 ст. л.
Приготування
- В каструлі на середньому вогні змішайте коричневий цукор і воду. Постійно помішуючи, чекайте, поки цукор повністю розчиниться.
- Додайте нарізані на кружальця апельсини та варіть усе разом 15–20 хв. Після цього видаліть апельсинові скибочки та залиште сироп остигати.
- Розігрійте духовку до 175°C. Застеліть пергаментом кругле деко діаметром 23 см. На дно викладіть скибочки апельсина, які ви приготували для сиропу. Вони не лише додадуть яскравого смаку, а й подарують тортові гарну апетитну верхівку.
- Наріжте 2 апельсини разом зі шкіркою на шматочки та додайте їх у блендер. Додайте цукор, яблучне пюре, оливкову олію і рослинний йогурт. Змішайте всі інгредієнти до однорідної консистенції.
- В окремій мисці з’єднайте борошно, розпушувач, сіль і мускатний горіх. З’єднайте обидві суміші та перемішайте до отримання густого тіста.
- Вилийте отримане тісто на деко, зверху на апельсини. Випікайте протягом 45–50 хвилин за температури 175°C, поки торт не стане золотистим і не буде пружним на дотик. Перевірте його готовність за допомогою дерев’яної палички – вона має вийти сухою.
- Після того, як торт спечеться, дайте йому охолонути в деко протягом 15 хв. Потім акуратно переверніть його на блюдо, щоб він мав гарний вигляд.
- Змастіть поверхню торта залишками сиропу, щоб він був ще ароматнішим і соковитішим.
- Повністю охолодіть торт перед подаванням. Це дозволить смаковим ноткам апельсина повністю розкритися, і торт стане ще смачнішим.
Цей апельсиновий торт – ідеальний вибір для святкових подій, чаювань або просто коли хочеться потішити себе і своїх близьких чимось особливим. Простий у приготуванні та неймовірно смачний, він стане вашою улюбленою випічкою, яка одразу посяде своє місце серед найкращих десертів.
Ми також писали, як приготувати мʼякий шоколадний пиріг.






