Життя та Стиль
Суспільство
Пишні оладки на кефірі без дріжджів: як зробити, щоб вони залишались м'якими після охолодження
Рецепт та секрети приготування пишних оладок
За цим рецептом, приготовані оладки будуть пишними та м'якими навіть, коли охолонуть. І справа тут не в особливих інгредієнтах, а в секретах приготування. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти:
- Яйце -- 1 штука.
- Цукор -- 15 грамів.
- Ванільний цукор - 5 грамів.
- Кефір -- 350 грамів (2,5% жирності)
- Борошно -- 340 грамів.
- Сода -- 3 грами
- Олія для смаження
- Змішайте яйце, цукор і ванільний цукор до однорідної маси.
- Підігрійте кефір до 40 °C, додайте його до маси і знову перемішайте.
- Поступово додавайте просіяне борошно, доводячи тісто до консистенції густої сметани. Тісто повинно сповзати з ложки.
- В кінці додайте просіяну соду і акуратно перемішайте.
- Дайте тесту відстоятися 20 хвилин.
- Обсмажте оладки на розігрітій сковороді з двох боків до золотистого кольору.
- Крім основних інгредієнтів, важливо використовувати кефір кімнатної температури. Саме він, взаємодіючи з содою, забезпечує пишність оладок.
- Борошно просіюємо, щоб наситити його киснем і зробити тісто легшим.
- Соду додаємо в самому кінці і акуратно перемішуємо.
- Перед смаженням тісто має відстоятися протягом 20 хвилин. За цей час сода вступить у реакцію з кислотою кефіру, і оладки піднімуться під час смаження.
Як приготувати:
Секрет пишності і м'якості цих оладок криється в кількох простих правилах:
Можна екксперементувати з начинками, додати в тісто тертий сир, шматочки фруктів або ягід, шоколадні чіпси тощо..
Оценка материала:
Пишні оладки на кефірі без дріжджів: як зробити, щоб вони залишались м'якими після охолодження28.01.2025