Життя та Стиль
Суспільство
Значно смачніше за картоплю фрі: золотисті кульки, які "розлітаються" зі столу миттєво
Часом звичні методи приготування картоплі припиняють приносити радість, і хочеться чогось новенького. Тому якщо картопля фрі здається занадто банальною, спробуйте зробити ці смачні, хрумкі, золотисті кульки.

Ми впевнені, що їхня м’якість і хрумка скоринка вам сподобаються. А ще готувати їх дуже швидко і просто. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Картопля - 500 г
Борошно - 5 ст. л.
Сіль - за смаком
Моцарела - 70 г
яйця (для кляру) - 2 шт.
молоко (для кляру) - 90 мл
борошно (для кляру) - 125 г
панірувальні сухарі - 100 г
олія - залежно від обраного посуду
Процес приготування:
- Очистьте картоплю та наріжте її кубиками, щоб вона швидше зварилася. Варіть до м’якості, після чого злийте воду, додайте борошно і сіль, а потім ретельно розімніть до гладкої консистенції. Пюре має вийти густим та еластичним.
- Поки картопля вариться, приготуйте кляр – змішайте яйця з молоком і борошном, збивши все до однорідної маси.
- Після того, як картопля трохи охолоне, візьміть невелику порцію картопляної маси, сформуйте плоский коржик і покладіть в середину кубик моцарели. Обгорніть сир картоплею, щоб вийшла щільна кулька. Потім кожну кульку обмокніть у кляр та обваляйте в панірувальних сухарях.
- Нагрійте достатньо олії в глибокій сковороді або фритюрниці та обережно опускайте кульки в гарячу олію. Смажте до золотавої скоринки, а готові кульки викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Картопляні кульки найкраще подавати з улюбленими соусами, як-от часниковий, томатний або медово-гірчичний. Додайте свіжий салат – і ви отримаєте апетитну й поживну вечерю. Смачного!
Оценка материала:
Значно смачніше за картоплю фрі: золотисті кульки, які "розлітаються" зі столу миттєво01.02.2025