НОВИНИ ДНЯ: США знімають санкції з білоруського калію  Spotify і Apple Music будуть блокувати російських артистів: процес уже стартував  "Троянський кінь Трампа": що Європу лякає в мирному плані США для України  Не стало легенди: Степан Гіга помер у Львові  Зеленський розкрив деталі переговорів про мир в Україні: що відбувається за лаштунками  У Путіна цинічно заявили, що "весь Донбас російський": деталі  Україна отримала від США проєкт щодо гарантій безпеки, - Зеленськийвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.02.2025 446

Курка по-каталонськи: рецепт соковитого мʼяса

Якщо ви шукаєте оригінальний та водночас простий спосіб приготування курки, зверніть увагу на каталонську кухню. Вона славиться поєднанням м'яса з солодкими фруктами, ароматними спеціями та насиченими соусами.

52e27d237ce9f4d6a295f46e3816ebd8_05.02.25_1

На сторінці ericlahuerta розповіли, як приготувати курку, що здивує вас своїм смаком і ніжною текстурою. Рецепт розраховано на три порції. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

  • Курячі стегна 3 шт.
  • Часник 1 головка
  • Цибуля 3 шт.
  • Помідори 3 шт.
  • Біле сухе вино
  • Курячий або яловичий бульйон
  • Курага 1 жменя
  • Чорнослив 1 жменя
  • Сушений інжир
  • Оливкова олія
  • Сіль
  • Чорний мелений перець

Для заправки:

  • Мигдаль 15
  • Фундук 15 г
  • Чорний шоколад 30 г
  • Бульйон від варіння курки
  • Сіль

Приготування

  1. Курячі стегна розріжте на четвертинки, посоліть і поперчіть на свій смак.
  2. У великій каструлі розігрійте оливкову олію та обсмажте м'ясо з обох боків на сильному вогні, поки не утвориться рум'яна скоринка. Вийміть курку та відкладіть.
  3. У тій самій каструлі обсмажте подрібнені зубчики часнику разом із дрібно нарізаною цибулею. Готуйте на середньому вогні протягом 20 хв, поки цибуля не стане м'якою та карамелізованою.
  4. Додайте до каструлі нарізані кубиками помідори, попередньо очистивши їх від насіння. Готуйте ще 15 хвилин, поки вони не розм'якнуть і не перетворяться на густий соус.
  5. Влийте гарну порцію білого вина. Дайте алкоголю випаруватися — має залишитися лише його глибокий аромат.
  6. Поверніть курячі стегна у каструлю, залийте їх бульйоном так, щоб м'ясо було повністю покрите рідиною. Доведіть до кипіння, зменште вогонь і залиште тушкуватися 45 хв.
  7. За 10 хв до завершення додайте у каструлю курагу, чорнослив і інжир. Вони нададуть страві природної солодкості та особливої текстури.
  8. Останній штрих – додати підготовлені горіхи та шоколад. Для цього подрібніть мигдаль і фундук у ступці або  блендері, розчиніть шоколад у гарячому бульйоні та змішайте все до однорідної маси. Додайте суміш у каструлю, ретельно перемішайте та дайте страві настоятися ще 5 хв.
  9. Викладіть готову курку на тарілку, полийте щедрою порцією соусу та подавайте гарячою. Страва чудово поєднується з рисом, картоплею або свіжим хрустким хлібом.

Поради:

  • Використовуйте лише стиглі, ароматні помідори для насиченого соусу.
  • Не шкодуйте часу на тушкування – саме воно робить м’ясо ніжним.
  • Вино повинно бути якісним, адже воно впливає на загальний букет смаків.

 

Насолоджуйтеся цим вишуканим рецептом, який з першого шматочка перенесе вас думками до Каталонії.

Смачного!

Ми також писали про те, як приготувати запечені фрикадельки у томатному соусі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Курка по-каталонськи: рецепт соковитого мʼяса 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.02.2025 446
Еще материалы раздела «Суспільство»