Життя та Стиль
Суспільство
Сім видів риби з максимальною користю для організму
Риба містить безліч необхідних вітамінів і мінералів.

Експерти радять їсти рибу 2-3 рази на тиждень не просто так. Це гарне джерело білка та корисних жирів, а тому — важлива частина збалансованого раціону. Однак деякі види риби корисніші для здоров’я, ніж інші. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Найкорисніші види риби, які треба їсти всім
Лосось
Лосось має високий вміст омега-3 жирних кислот і низький — ртуті. Він також містить додаткові поживні речовини, які підтримують загальний стан здоров’я, зокрема білок, амінокислоти, різні вітаміни та мінерали, такі як вітамін D, залізо, кальцій і калій. Лосось також містить антиоксиданти, такі як вітамін Е, вітамін С і селен.
Скумбрія
Атлантична скумбрія — це екологічно чистий і здоровий вибір, оскільки вона містить нежирний білок, кальцій, магній, калій, селен і вітаміни групи В. Скумбрія підходить для дієтичного харчування завдяки багатому вмісту вітамінів, особливо групи D.
Райдужна форель
Райдужна форель належить до риб з найменшим рівнем забруднення і великою кількістю поживних речовин. Вона є особливо корисною для серця завдяки високому вмісту білка і низькому вмісту насичених жирів.
Сардини
Попри свій невеликий розмір, вони містять чималу кількість омега-3, кальцію, вітаміну D і В-12. Порівняно з іншими видами риби, у сардинах накопичується значно менше ртуті.
Тунець
Як і решта видів риби, він є цінним джерелом білка й ненасичених жирів. Особливо корисними є консерви з подрібненого тунця: у таких рівень ртуті значно менший, ніж у цільному філе.
Сайда
У 85-грамовій порції цієї риби наявні близько 15 грамів білка. Також сайда багата на омега-3. Водночас містить мало вуглеводів і насичених жирів. Має один із найнижчих рівнів ртуті.
Оселедець
У такій рибі міститься білок, важливий для нормальної та повноцінної роботи організму. М’ясо оселедця за поживністю не поступається іншим, дорожчим видам риб. У ньому до 33% легкозасвоюваного жиру. Також ця риба містить вітаміни A, D, Е, В та безліч мікроелементів, зокрема фосфор, калій, кальцій, натрій, магній, йод та омега-3.