НОВИНИ ДНЯ: Останній шанс для Абрамовича. Британія пригрозила судом через гроші від продажу "Челсі"  Антициклон визначатиме погоду в Україні: до чого готуватися українцям  Вперше з часів Холодної війни Польща відновлює виробництво протипіхотних мін, - Reuters  «Із кожним днем ми ближчі до припинення вогню»: експерт про «мирні» переговори  Місячний гороскоп: що можна і чого не можна робити 18 грудня  Тепло і майже без опадів: якою буде погода в Україні 18 грудня і коли прийде похолодання  На чотири знаки Зодіаку чекає доленосний переворот найближчим часом: хто вонивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.02.2025 421

Качине магре на яблучній подушці з ягідним соусом: оригінальний рецепт

Сучасна кухня часто поєднує традиційні смаки з несподіваними інгредієнтами та створює неповторні кулінарні шедеври. Одним із таких витворів є качине магре на яблучній подушці – страва, яка здатна здивувати навіть найдосвідченішого гурмана.

c2999fd1f07a48758281d4aa814c176c_17.02.25

Рецепт, яким поділилися на сторінці ericlahuerta, поєднує ніжність качиного м’яса, свіжість яблучного пюре та яскравість ягідного соусу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Для яблучного пюре:

  • Яблука 4 шт.
  • Біле вино 400 мл
  • Сіль

Для соусу:

  • Цукор 40 г
  • Вода 20 мл
  • Оцет 40 мл
  • Портвейн або солодкий херес 40 мл
  • Чорниця 150 г
  • Малина 150 г

Для м'яса:

  • Качине магре
  • Сіль
  • Перець

Приготування

  1. Ретельно очистіть яблука, дістаньте серцевини, акуратно викладіть на деко та поставте запікати.
  2. Коли яблука запечуться та охолонуть,  почистіть їх і покладіть у блендер, додайте вина  і все ретельно збийте до консистенції пюре.
  3. Додайте сіль і перемішуйте, поки не отримаєте дуже тонку текстуру, відставте.
  4. У пательню на середньому вогні додайте цукор і воду, щоб зробити карамель.
  5. Далі влийте солодкий херес і оцет, дайте нагрітися протягом 2 хв на сильному вогні.
  6. Додайте фрукти, дайте їм варитися ще 3 хв та відставте.
  7. На жирній стороні качки зробіть кілька діагональних надрізів, не доходячи до м’яса.
  8. У холодну пательню додайте магре, приправте сіллю та перцем і смажте 3 хв на середньому вогні.
  9. Переверніть і готуйте ще 3 хв. Зніміть м’ясо з вогню та відкладіть.

10. Наріжте шматок скибочками та відкладіть.

11. Викладіть яблучне пюре на тарілку, додайте скибочки магре і червоний фруктовий соус.

Цей рецепт качиного магре на яблучній подушці з ягідним соусом – ідеальне поєднання ніжності та легкого кислуватого акценту. Він підходить для особливих випадків, коли хочеться вразити близьких не лише смаком, а й естетикою подачі. Насолоджуйтесь процесом приготування, експериментуйте з деталями та нехай ваша кухня наповниться ароматами, які пробуджують найкращі спогади та емоції.

Оценка материала:

5.00 / 2
Качине магре на яблучній подушці з ягідним соусом: оригінальний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.02.2025 421
Еще материалы раздела «Суспільство»