Життя та Стиль
Суспільство
Качине магре на яблучній подушці з ягідним соусом: оригінальний рецепт
Сучасна кухня часто поєднує традиційні смаки з несподіваними інгредієнтами та створює неповторні кулінарні шедеври. Одним із таких витворів є качине магре на яблучній подушці – страва, яка здатна здивувати навіть найдосвідченішого гурмана.

Рецепт, яким поділилися на сторінці ericlahuerta, поєднує ніжність качиного м’яса, свіжість яблучного пюре та яскравість ягідного соусу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Для яблучного пюре:
- Яблука 4 шт.
- Біле вино 400 мл
- Сіль
Для соусу:
- Цукор 40 г
- Вода 20 мл
- Оцет 40 мл
- Портвейн або солодкий херес 40 мл
- Чорниця 150 г
- Малина 150 г
Для м'яса:
- Качине магре
- Сіль
- Перець
Приготування
- Ретельно очистіть яблука, дістаньте серцевини, акуратно викладіть на деко та поставте запікати.
- Коли яблука запечуться та охолонуть, почистіть їх і покладіть у блендер, додайте вина і все ретельно збийте до консистенції пюре.
- Додайте сіль і перемішуйте, поки не отримаєте дуже тонку текстуру, відставте.
- У пательню на середньому вогні додайте цукор і воду, щоб зробити карамель.
- Далі влийте солодкий херес і оцет, дайте нагрітися протягом 2 хв на сильному вогні.
- Додайте фрукти, дайте їм варитися ще 3 хв та відставте.
- На жирній стороні качки зробіть кілька діагональних надрізів, не доходячи до м’яса.
- У холодну пательню додайте магре, приправте сіллю та перцем і смажте 3 хв на середньому вогні.
- Переверніть і готуйте ще 3 хв. Зніміть м’ясо з вогню та відкладіть.
10. Наріжте шматок скибочками та відкладіть.
11. Викладіть яблучне пюре на тарілку, додайте скибочки магре і червоний фруктовий соус.
Цей рецепт качиного магре на яблучній подушці з ягідним соусом – ідеальне поєднання ніжності та легкого кислуватого акценту. Він підходить для особливих випадків, коли хочеться вразити близьких не лише смаком, а й естетикою подачі. Насолоджуйтесь процесом приготування, експериментуйте з деталями та нехай ваша кухня наповниться ароматами, які пробуджують найкращі спогади та емоції.