Життя та Стиль
Суспільство
Паштель де ната: рецепт португальського тістечка, яке стало зіркою кав'ярень
Паштель де ната - неймовірно ніжний десерт португальської кухні. Секрет особливого смаку полягає в поєднанні легкого тіста та заварного крему.

Про те, як готувати паштель де ната, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "BakeSense". Про це повідомляють Контракти.UA.
Що потрібно для паштель де ната
Для того, щоб приготувати ці португальські тістечка, потрібні такі інгредієнти:
- листкове бездріжджове тісто - 400 г
- борошно - 30 г
- вода - 75 мл
- яйце - 4 шт.
- молоко - 240 мл
- цукор - 145 г
- лимонна шкірка - з одного лимону
- кориця - 2 палички
- сіль - дрібка
Як готувати паштель де ната
Для того, щоб приготувати португальські тістечка, одразу увімкніть духовку для розігріву до 240-250 градусів. В невелику каструлю налийте воду, додайте до рідини цукор, цедру одного лимону та корицю.
В глибоку миску насипте борошно та влийте в нього невелику кількість молока. Перемішайте інгредієнти до однорідної консистенції, схожої на тісто для млинців.
Перелийте тісто в іншу каструлю, додайте до суміші решту молока і ще раз перемішайте. Каструлю з лимонною цедрою поставте на середній вогонь. Доведіть рідину до закипання та проваріть сироп 1,5-2 хвилини.
Зніміть сироп з вогню, а натомість поставте каструлю з тістом. Постійно помішуючи, доведіть суміш до загустіння, після чого обережно влийте сироп, додавши цедру та корицю.
Залиште суміш до охолодження, а тим часом підготуйте тісто - його потрібно розкачати на пласт завтовшки 0,5-0,7 см. Скрутіть тісто у рулет та наріжте на кружальці завтовшки 2 см.
Викладіть кружечки тіста в металеві форми для кексів. Зробіть в центрі кожного шматочка тіста невелике заглиблення, розтягуючи тісто по стінках форми.
Поставте формочки з тістом в морозилку на 10-15 хвилин. До крему, який охолов, додайте 4 жовтки, а потім ретельно перемішайте суміш, процідіть через сито і додайте дрібку солі для балансу смаку.
Заповніть кремом кошики з тіста на 2/3. Якщо налити більше крему, він витече при осіданні тіста.
Переставте формочки з десертом на деко і випікайте протягом 10-13 хвилин, до появи темних плямок на поверхні крему.
Оценка материала:
Паштель де ната: рецепт португальського тістечка, яке стало зіркою кав'ярень23.02.2025