НОВИНИ ДНЯ: "Швидше, швидше, швидше": США тиснуть на Україну, вимагаючи підписати мирну угоду  Не маємо єдиної думки щодо Донбасу: Зеленський пояснив, чому не погоджується з планом США  Штрафи за новорічні ялинки: яку відповідальність передбачено 2025 року  Вифлеємський вогонь миру доставили до України: що це за традиція  Народні прикмети і забобони, що пов’язують декабрист із долею та енергетикою оселі  Хмарний тиждень попереду: детальний прогноз на найближчі дні  Антирекорд з довіри: Мерц зіткнувся з падінням рейтингів та загрозою від АдН, - Bloombergвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.02.2025 553

Картопляні човники з оселедцем: класичний рецепт української кухні

Картопля, оселедець, маринована цибуля — чи може бути більш досконале смакове поєднання? Ця страва втілює у собі простоту, витонченість і справжній смак української кухні.

0f2da82ba5b60ff3a8c52f8f6326da12_23.02.25_1

Картопляні човники з оселедцем — це чудовий варіант закуски, яка ідеально підійде як для повсякденного меню, так і для святкового столу. До того ж приготування не потребує багато часу чи складних інгредієнтів, а про рецепт розповіли на сторінці KITCHEN WITCHERY. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Картопля - 5 шт.

Оселедець слабосолоний - 1 шт.

Червона цибуля - 1 шт.

Гірчиця гостра  - 1 ч. л

Гірчиця діжонська  - 1 ст. л

Олія

Кріп

Оцет 9%  - 2 ч. л

Сіль

Цукор

Вода - 50 мл

Приготування

  1. Картоплю можна приготувати кількома способами: відварити у мундирі, запекти у духовці або швидко приготувати у мікрохвильовій печі. Вибирайте той метод, який вам найбільше до вподоби. Головне – щоб вона залишилася цілою, але водночас була м’якою всередині.
  2. Червону цибулю наріжте тонкими кільцями.
  3. У невеликій ємності змішайте оцет, сіль, цукор і воду, ретельно розмішайте до повного розчинення.
  4. Залийте цибулю маринадом і залиште на 10-15 хв. Це додасть їй приємного кисло-солодкого смаку, який чудово доповнить оселедець.
  5. Оселедець очистьте від кісточок і наріжте невеликими шматочками.
  6. Щоб страва набула особливого смаку, приготуйте пікантний соус. У невеликій мисці змішайте олію, гостру та діжонську гірчицю. Ретельно перемішайте, поки маса не стане однорідною.
  7. Потім додайте шматочки оселедця та дрібно нарізаний кріп, ще раз добре перемішайте, щоб усі компоненти просочилися ароматами.
  8. У вже готовій картоплі зробіть невелике заглиблення у центрі, щоб покласти начинку. У ці виїмки викладіть оселедцеву суміш із соусом. Зверху прикрасьте маринованою цибулею.

 

Готову страву можна подавати одразу або залишити на кілька хвилин, щоб всі смаки добре поєдналися. Подавайте з чорним хлібом, свіжою зеленню або навіть солоними огірками – так буде ще смачніше.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 2
Картопляні човники з оселедцем: класичний рецепт української кухні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.02.2025 553
Еще материалы раздела «Суспільство»