Життя та Стиль
Суспільство
Рогалики на сметані: рецепт смачної випічки
Для смачних пісочних рогаликів, які просто тануть у роті, обов'язково використовуйте масло і сметану з холодильника, а повидло або варення – густе.
Тісто на сметані виходить ніжним і розсипчастим та добре поєднується з солодкою начинкою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
борошно пшеничне - 400 г
сметана 20-25% - 200 г
масло вершкове 82% - 200 г
цукор ванільний - пакетик
пудра цукрова
повидло
сіль
- Борошно просійте, додайте сіль, нарізане шматочками холодне масло та перетріть масу руками до отримання крихти. Додайте сметану, ванільний цукор і швидко замісіть тісто. Скачайте його в кулю, викладіть до миски, накрийте харчовою плівкою та покладіть до холодильника на 30–60 хвилин.
- Згодом дістаньте тісто, відріжте від нього третину, решту знову поверніть до холодильника.
- На присипаній борошном поверхні розкачайте тісто тонким пластом і розріжте на 12 трикутників. Викладіть на широку частину кожного трикутника повидло, зверніть у рулетик, викладіть на застелене пергаментним папером деко. Аналогічним чином зробіть усі рогалики.
- Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 20–25 хвилин до золотавого кольору. Коли рогалики охолонуть, присипте їх цукровою пудрою.
Поради:
- Як начинку для рогаликів можна використовувати варення, джем і згущене молоко.






