Життя та Стиль
Суспільство
Торт на кефірі за 15 хвилин: підійде і на свято, і на щодень
Це дивовижний рецепт торта, який готується всього 15 хвилин. Ви отримуєте м'які та повітряні коржі, а ще ніжний крем.
Якщо ви шукаєте надзвичайно швидкий рецепт торта, який підійде не лише на щодень, але й на свято, тоді спробуйте саме цей десерт. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Яйця - 4 шт.
Цукор - 100 г
Сіль - дрібка
Борошно - 200 г
Кефір - 250 мл
Какао - 30 г
Сода - 1 ч. л.
вершкове масло - 30 г
сметана або вершки 30% - 600 г
варене згущене молоко - 350 г
горіхи - для прикрашання
Процес приготування:
- Змішайте яйця і дрібку солі міксером до утворення піни. Додайте цукор, збийте до пишної маси. Влийте кефір і перемішайте. Борошно просійте, додайте какао та змішайте міксером до однорідного тіста. Додайте розтоплене вершкове масло, змішайте ложкою. Додайте соду і ще раз змішайте міксером.
- Форму (26 на 36 см) застеліть пергаментом, вилийте готове тісто, покладіть до розігрітої до 180 градусів духовки на 15 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою. Охолодіть готовий корж і розріжте його на 2 частини горизонтально та вертикально, щоб утворилися 4 коржі. Краї підрівняйте, але залишки не викидайте, вони знадобляться для прикрашання.
- Сметану або вершки збийте до однорідності міксером у мисці, додайте 300 г згущеного молока, перемішайте. Перемастіть кремом усі коржі (і верхній також). До крему, що залишився, додайте 50 г згущеного молока, перекладіть до кондитерського мішка та прикрасьте. Боки і серединку можна прикрасити крихтою від коржів та горішками.
Смачного!






