Життя та Стиль
Суспільство
Розсольник із перловкою та солоними огірками: традиційний рецепт
Рецепт цього супу знайомий практично кожній господині. Головними інгредієнтами є солоні огірки та перловка.
Для приготування розсольника зваріть наперед м'ясний бульйон або зробіть пісний суп на воді. Страва виходить ситною, наваристою і чудово підійде для повноцінного обіду. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Бульйон - 2,5 л
перлова крупа - 0,5 скл.
Картопля - 3 шт.
огірки солоні - 4 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
морква - 1 шт.
томатна паста - 100 г
перець чорний мелений
сіль
зелень (петрушка, кріп)
олія
сметана
- Перлову крупу промийте кілька разів у проточній воді.
- Картоплю очистіть, помийте та наріжте на середні кубики.
- Солоні огірки натріть на велику тертку.
- Кріп та петрушку промийте і дрібно наріжте.
- Цибулю та моркву очистіть. Цибулю наріжте на дрібні кубики, моркву натріть на велику тертку.
- Обсмажте на сковороді з олією до м'якості, додайте томатну пасту та обсмажте ще п'ять хвилин.
- У гарячий бульйон викладіть перловку і варіть 20-30 хвилин, додайте картоплю і варіть 10 хвилин, потім обсмажені овочі та солоні огірки.
- Посоліть, поперчіть і проваріть разом п'ять хвилин.
- Вимкніть вогонь, додайте зелень і дайте розсольнику настоятися 10-15 хвилин.
10. Під час подавання в розсольник у кожну тарілку покладіть сметану та зелень.
Поради:
- Перлову крупу можна замінити на рис.
- Можна приготувати пісний розсольник без м'яса.






