Життя та Стиль
Суспільство
Курячий паштет за 10 хвилин: рецепт домашнього намащення
Серед домашніх страв є особливі рецепти, які тішать смаком, простотою приготування та універсальністю використання. Один із таких – ніжний курячий паштет.

Це ідеальне доповнення до сніданку, легкий перекус або вишукана закуска для святкового столу. Його можна подати на свіжому хрумкому багеті, тостах або навіть використати як начинку для тарталеток. І найголовніше – цей паштет готується всього за 10 хвилин, а про його рецепт розповіли на сторінці dushevna_kuhnya. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
куряче філе - 250 г
морква - 1 шт.
цибуля - 1 шт.
сметана
спеції
сіль
перець
Приготування
- Куряче філе промийте під проточною водою та обсушіть паперовим рушником. Моркву очистьте і наріжте кружечками, цибулю подрібніть довільними шматочками.
- В невеликій каструлі закип’ятіть воду, трохи підсоліть її та викладіть до неї курку, моркву й цибулю. Варіть на середньому вогні близько 15 хв до повної готовності м’яса та овочів.
- Готові інгредієнти перекладіть до чаші блендера. Додайте сметану, спеції за своїм смаком і збийте до однорідної консистенції. За бажанням можна додати трохи вершкового масла чи оливкової олії для ніжної текстури.
- Готовий паштет перекладіть догарної посудини, прикрасьте свіжою зеленню чи зернятами гранату для ефектного подавання.
Поради:
- Щоб зробити його більш вершковим, додайте м’який сир або трохи вершків під час збивання.
- Для насиченого аромату можна обсмажити цибулю на вершковому маслі перед додаванням у страву.
- Якщо любите пікантний смак, спробуйте додати трохи гірчиці чи краплю соєвого соусу.
Цей ніжний курячий паштет стане улюбленою стравою всієї родини, адже він не лише корисний і смачний, а й дуже швидкий у приготуванні.
Ми також писали про те, як приготувати морквяно-сирне намащення.