Життя та Стиль
Суспільство
Запечена скумбрія: простий рецепт
Простий рецепт красивої страви – запечена скумбрія у вигляді ялинки. Така ошатна рибка стане окрасою святкового столу.

Скумбрія запікається в маринаді, до складу якого входять соєвий соус, сік лимона, мед, оливкова олія, спеції, та виходить ароматною та соковитою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Скумбрія - 2 шт.
соєвий соус - 80 мл
сік лимона - 3 ст. л.
Мед - 1,5 ч. л.
оливкова олія - 2 ст. л.
коріандр мелений - 0,5 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
- Для маринаду в мисці змішайте соєвий соус, сік лимона, мед, оливкову олію та перемішайте.
- Скумбрію помийте, видаліть голову, хвіст, плавці, начинки, хребет і акуратно розкрийте тушку як книжку, ще раз промийте і обсушіть паперовим рушником.
- Рибу переверніть шкуркою догори, за допомогою кухонних ножиць, з двох боків зробіть однакові надрізи на відстані 2-3 сантиметри, не дорізаючи до хребта, і виверніть надрізані м'ясом вгору.
- Посоліть, посипте коріандром, чорним перцем меленим і змастіть маринадом. Залишіть на 15-20 хвилин, потім викладіть рибу на лист застелений пергаментом.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 25 хвилин.
Поради:
Замість меду можна додати цукор.