НОВИНИ ДНЯ: Бюджетний і простий салат, від якого неможливо відірватися: візьміть банку шпротів і зелений горошок  Експертка з питань ядерної енергетики пояснила, чому РФ не передасть ЗАЕС під контроль США  У Кремлі зробили заяву про територіальні поступки: що кажуть про Крим та ЗАЕС  У РНБО прокоментували пропозицію Путіна щодо "перемир'я" на 9 травня  Салати з редиски: найкращі рецепти  Чому Путін оголосив перемир’я на 9 травня саме зараз: The Telegraph назвав причину  У РНБО сказали, навіщо Путін затягує припинення вогнювсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.03.2025 399

Запечена скумбрія: простий рецепт

Простий рецепт красивої страви – запечена скумбрія у вигляді ялинки. Така ошатна рибка стане окрасою святкового столу.

247c860699d9f6c50af100314183f9c7_05.03.25

Скумбрія запікається в маринаді, до складу якого входять соєвий соус, сік лимона, мед, оливкова олія, спеції, та виходить ароматною та соковитою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Скумбрія - 2 шт.

соєвий соус - 80 мл

сік лимона - 3 ст. л.

Мед - 1,5 ч. л.

оливкова олія - 2 ст. л.

коріандр мелений - 0,5 ч. л.

перець чорний мелений

сіль

  1. Для маринаду в мисці змішайте соєвий соус, сік лимона, мед, оливкову олію та перемішайте.
  2. Скумбрію помийте, видаліть голову, хвіст, плавці, начинки, хребет і акуратно розкрийте тушку як книжку, ще раз промийте і обсушіть паперовим рушником.
  3. Рибу переверніть шкуркою догори, за допомогою кухонних ножиць, з двох боків зробіть однакові надрізи на відстані 2-3 сантиметри, не дорізаючи до хребта, і виверніть надрізані м'ясом вгору.
  4. Посоліть, посипте коріандром, чорним перцем меленим і змастіть маринадом. Залишіть на 15-20 хвилин, потім викладіть рибу на лист застелений пергаментом.
  5. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 25 хвилин.

Поради:

Замість меду можна додати цукор.

Оценка материала:

5.0 / 2
Запечена скумбрія: простий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.03.2025 399
Еще материалы раздела «Суспільство»