НОВИНИ ДНЯ: Саміт ЄС у грудні стане вирішальним для фінансування України протягом двох років, - Кошта  Гороскоп на 10 грудня за картами Таро: Дівам - спокій, Терезам - сюрпризи  У Києві - дощ, на сході - мокрий сніг: якою буде погода в Україні 10 грудня  Гороскоп на 10 грудня: Тельцям - розчарування, Левам - успіх  Нова стратегія Нацбезпеки США має "неприйнятні" для Європи пункти, - Мерц  Тепло зникне: синоптикиня розповіла, коли Україну накриє холодний фронт  Дрони забезпечують 60% уражень росіян на фронті, - Сирськийвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.03.2025 425

Крученики з чорносливом: рецепт української страви

Крученики – це одна з найсмачніших і найулюбленіших страв української кухні, яка з давніх часів прикрашала святкові столи. Вони поєднують ніжність свинини, аромат чорносливу та соковитість моркви, створюють ідеальну гармонію смаків.

5b1208f3d0ad4a7bfcf68f9ba2a57976_06.03.25_1

Ця страва не тільки поживна, а й вишукана на вигляд, тому стане чудовим варіантом для сімейного обіду чи особливих подій. Про рецепт розповіли на сторінці innalafood. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Свинячий биток - 500 г

Приправа "Азербайджанська"

Чорнослив - 120 г

Морква - 1 шт.

Вершки - 250 мл

Зелень

Приготування

  1. Щоб крученики вийшли ніжними та соковитими, необхідно правильно підготувати м’ясо. Для цього наріжте свинячий биток на порційні шматки, викладіть їх на дошку, накрийте харчовою плівкою та ретельно відбийте кухонним молотком. Чим краще буде відбите м’ясо, тим ніжнішими будуть крученики.
  2. Після цього приправте свинину натуральною приправою, яка додасть страві пікантного смаку та аромату.
  3. Поки м’ясо просочується спеціями, приготуйте начинку. Чорнослив наріжте дрібними шматочками, а моркву натріть на тертці. Це поєднання зробить страву особливо ніжною та злегка солодкуватою.
  4. На кожен шматочок відбитого м’яса викладіть трохи начинки, після чого акуратно скрутіть рулетики. Крученики добре тримають форму, але за необхідності їх можна зафіксувати зубочистками.
  5. Розігрійте пательню з невеликою кількістю олії та обсмажте рулетики на великому вогні до рум’яної скоринки. Це дозволить "запечатати" соковитість усередині м’яса.
  6. Щоб зробити страву ще ніжнішою, залийте крученики вершками, додайте зелень і ще трохи приправи. Зменште вогонь, накрийте кришкою та тушкуйте протягом 20–25 хв до готовності.
  7. Готові крученики можна подавати гарячими, доповнивши картопляним пюре, гречаною кашею чи свіжими овочами. Вершковий соус зробить страву ще ніжнішою, а ароматна приправа розкриє всі грані смаку.

Спробуйте приготувати цю традиційну українську страву та здивуйте рідних справжньою кулінарною майстерністю.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 1
Крученики з чорносливом: рецепт української страви 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.03.2025 425
Еще материалы раздела «Суспільство»