НОВИНИ ДНЯ: Ідеальний момент усе виправити: 4 знаки зодіаку отримають потужний знак від Всесвіту 11 грудня  Путін перебільшує стійкість російської економіки  Донбас і вибори під час війни: що обговорюють у мирному плані та навколо нього  У НАТО немає плану на випадок виходу США, - Politico  До України іде похолодання: синоптикиня розповіла, якою буде погода цього тижня  Без Америки Європа у кризі — лідери шукають шляхи підтримки України та власної оборони  У Києві - дощ, на сході - мокрий сніг: якою буде погода в Україні 10 груднявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.03.2025 495

Рублені котлети з печінки: швидкий рецепт

Соковиті, ніжні всередині та з апетитною рум’яною скоринкою – рублені котлети з печінки підкорять навіть тих, хто досі скептично ставився до цієї страви. Готуються вони напрочуд легко, а смак – просто незрівнянний.

1d7179006c75cd2ce05c7472668264c2_09.03.25_1

Рецепт саме таких котлет запропонувала на своїй сторінці кулінарна майстриня Ольга Рябенко, і він вартий того, щоб з’явитися у вашій скарбничці улюблених страв. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Печінка – джерело заліза, білка та корисних мікроелементів. Вона чудово впливає на кровотворну систему, зміцнює імунітет і дарує відчуття ситості надовго. До того ж цей рецепт підходить навіть для тих, хто не в захваті від класичної печінки – завдяки правильному поєднанню інгредієнтів котлети виходять м’якими та ароматними, без звичної для печінкових страв гіркуватості.

Інгредієнти

куряча печінка - 500 г

яйце - 2 шт.

кукурудзяне борошно - 2 ст. л.

зелена цибуля - 5 стебел

сушений часник - 1 ч. л.

сіль

перець

олія

сметана

Приготування

  1. Курячу печінку промийте під проточною водою, акуратно видаліть плівки та наріжте дрібними шматочками.
  2. Дрібно наріжте зелену цибулю та додайте її до печінки.
  3. Розбийте в мисці яйця, всипте кукурудзяне борошно, додайте сіль, перець і сушений часник. Ретельно перемішайте масу – вона має стати однорідною та ніжною.
  4. На добре розігріту пательню налийте олію. Ложкою викладіть печінкову масу та обсмажте на середньому вогні до появи золотавої скоринки. Але пам’ятайте – не пересмажуйте. Котлети мають залишатися трохи рожевими всередині – так вони збережуть свою соковитість.

Поради:

  • Не економте на спеціях – часник, перець і зелена цибуля чудово відтіняють смак печінки.
  • Не пересушуйте – правильне термічне оброблення гарантує ніжність страви.

Найкраще смакують такі котлети зі сметаною – вона підкреслить їхню ніжність і додасть м’якості. Можна також доповнити свіжими овочами чи легким салатом – ідеальне поєднання для ситного, але водночас легкого обіду чи вечері.

Приготуйте ці котлети хоча б раз, і вони неодмінно стануть частиною вашого домашнього меню.

Смачного!

Ми також писали про те, як приготувати сирні котлети.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рублені котлети з печінки: швидкий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.03.2025 495
Еще материалы раздела «Суспільство»