НОВИНИ ДНЯ: Чи піде Путін на компроміс із Трампом: Портников озвучив неочікувану оцінку  Помічник Путіна розповів, що Росія бачить загрозу для себе в Балтії  Плетінка з шоколадом: рецепт красивої випічки  "Тепер м'яч на боці РФ": Рубіо про те, скільки часу має Кремль, щоб погодитися на припинення вогню  В Україні 10 березня без опадів, вдень подекуди до +20°  Україні в неділю прогнозують до 18° тепла, без опадів  Тефтелі розвалюються під час смаження: запам'ятайте три прості хитрощі – і результат буде ідеальнимвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.03.2025 199

Плетінка з шоколадом: рецепт красивої випічки

Плетінка з шоколадом – це вишукана солодка випічка, яка поєднує ніжне, легке тісто з багатою шоколадною начинкою.

a3685120291f650b4ce69511016fa4dd_14.03.25

Цей рецепт, про який розповіли на сторінці katherine.nari, доводить, що приготування такої плетінки є набагато простішим, ніж може здатися на перший погляд. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно 250 г
  • Цукор  35 г
  • Вершкове масло 50 г
  • Молоко  90 мл
  • Яйця  1 шт.
  • Дріжджі  15 г
  • Сіль

Для начинки:

  • Вершкове масло  90 г
  • Цукрова пудра  60 г
  • Какао  15 г
  • Чорний шоколад 30 г

Додатково:

  • Жовток
  • Молоко 1 ст. л

Приготування

  1. Розчиніть дріжджі у теплому молоці. Потім всипте цукор, просійте борошно у миску та додайте всі інгредієнти, окрім масла. Почніть вимішувати тісто.
  2. Коли всі інгредієнти об’єднаються, викладіть тісто на стіл і введіть вершкове масло. Вимішуйте доти, поки масло повністю не вмішається у тісто. Якщо використовується міксер, почніть на низькій швидкості, а потім поступово збільшуйте до 2/3. Після вимішування тісто має бути однорідним та не липнути до рук.
  3. Перекладіть готове тісто у миску, змащену олією чи маслом, накрийте чистим рушником і залиште у теплому місці на 1-1,5 години для підіймання.
  4. Розтопіть шоколад у мікрохвильовій печі. В окремій мисці змішайте мʼяке вершкове масло, цукрову пудру, какао та розтоплений шоколад.
  5. Розкачайте підняте тісто до розміру приблизно 30х40 см. Рівномірно викладіть шоколадну начинку по всій поверхні тіста. Сформуйте з нього рулет, а потім акуратно сформуйте булочку.
  6. Перекладіть сформовану булочку у форму для випікання, накрийте та залиште на 30 хв у теплому місці, щоб вона трохи підійшла.
  7. Змастіть булочку жовтком, змішаним з 1 ст. л молока. Це забезпечить гарну рум’яну скоринку.
  8. Розігрійте духовку до 180°C і випікайте протягом 30-35 хв. Якщо зверху булочка починає занадто швидко румʼянитись, накрийте її шматочком фольги, щоб запобігти припіканню та зберегти ніжність випічки.

Поради:

  • Перед вимішуванням переконайтеся, що вершкове масло перебуває у правильному стані – розмʼякшеному, але не розтопленому. Це допоможе отримати ніжне тісто.
  • Використання теплого молока сприяє кращому активуванню дріжджів, що своєю чергою забезпечить правильне підіймання тіста.
  • За наявності міксера процес можна спростити, але варто стежити за тим, щоб тісто не стало надто м’яким. Правильна консистенція – це гарантія того, що кінцевий виріб буде щільним і не буде липнути до рук.

Ця плетінка з шоколадом – справжній витвір кулінарного мистецтва, який поєднує ніжне, легке тісто з насиченою шоколадною начинкою. Ретельно підібрані інгредієнти та проста, але ефективна технологія приготування роблять цей рецепт чудовою основою для створення елегантної випічки, здатної прикрасити будь-який стіл.

Смачного!

Ми також писали про те, як приготувати фінський млинець.

Оценка материала:

5.0 / 2
Плетінка з шоколадом: рецепт красивої випічки 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.03.2025 199
Еще материалы раздела «Суспільство»