НОВИНИ ДНЯ: Печиво з яблучною начинкою: рецепт смачної випічки  Чорна діра, яка випускає струмені плазми в бік Землі, шокувала учених дивною поведінкою  Стармер готовий розмістити тисячі британських солдатів в Україні на "довгі роки", - The Times  Українці стали менше побоюватися зростання цін та курсу долара  Яка риба корисніша — морська чи річкова  В Україні можуть скасувати одну з платіжок за газ  Україна прагне досягти миру цьогоріч, але Путін хоче війни, - Сибігавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.03.2025 228

Підлива до будь-якої каші без м'яса: саме те, що потрібно під час посту

Пісна підлива з грибами: смачний, ситний і бюджетний варіант без м'яса до будь-якої каші.

2d54f654e91a222077082508ee29f090_15.03.25_1

Навіть під час посту хочеться потішити себе та своїх рідних смачною і поживною їжею. Багато хто вважає, що підливу без м'яса неможливо приготувати, проте це не так. Смачну, густу й ароматну підливу можна зробити на основі грибів, які чудово замінюють м'ясо завдяки своїй текстурі та насиченому смаку. До того ж така страва буде не лише корисною, а й економною. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Інгредієнти для приготування підливи:

  • свіжі гриби (печериці, гливи або лісові) – 600 г
  • ріпчаста цибуля –  2 шт.
  • морква –  2 шт.
  • томатна паста – 150  г
  • вода – 1,5-2 скл.
  • борошно – 2 ст. л.
  • олія для смаження – 3 ст. л.
  • сіль і чорний перець – за смаком
  • лавровий лист – кілька шт.
  • солодка паприка (для аромату) – 1 ч. л.

Спосіб приготування підливи:

  1. Гриби ретельно промийте та наріжте великими шматочками. Цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на тертці або поріжте брусочками.
  2. У глибокій сковороді або каструлі розігрійте олію. Викладіть цибулю та обсмажте її до прозорості, потім додайте моркву та продовжуйте смажити до золотавого кольору.
  3. Додайте до овочів гриби та смажте їх приблизно 5–7 хвилин, поки вони не пустять сік і не стануть м’якими.
  4. Додайте томатну пасту, солодку паприку, сіль і перець, перемішайте. Потім рівномірно всипте борошно та добре перемішайте, щоб не було грудочок.
  5. Влийте воду, покладіть лавровий лист і накрийте кришкою. Зменште вогонь і тушкуйте гуляш 15–20 хвилин, поки він не загусне.
  6. Перед подаванням можна прикрасити свіжою зеленню. Гуляш чудово поєднується з картопляним пюре, кашами або просто шматочком хліба.

Оценка материала:

5.0 / 2
Підлива до будь-якої каші без м'яса: саме те, що потрібно під час посту 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.03.2025 228
Еще материалы раздела «Суспільство»