Життя та Стиль
Суспільство
Салат із тунцем і червоною цибулею: рецепт низькокалорійної страви
Це легкий і смачний салат, який чудово доповнить святковий стіл або стане ідеальним варіантом для вечері.

Поєднання тунця, свіжих овочів та пікантної заправки робить цю страву не лише корисною, а й надзвичайно апетитною. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Ця страва підходить як для швидкої вечері після напруженого дня, так і для святкового столу, адже поєднання простих інгредієнтів створює вишуканий гастрономічний акцент, а про рецепт розповіли на сторінці lenna_mazur.
Інгредієнти
- тунець у власному соку – 1 банка (80 г)
- червона цибуля – 1 шт.
- свіжий огірок – 60 г
- рукола або салатний мікс – 30 г
- перепелине яйце – 6 шт.
Заправка
- натуральний йогурт (2,5%) – 1,5 ст. л.
- гірчиця у зернах – 1 ст. л.
- лимонний сік – 2 ч. л.
- оливкова олія – 1 ч. л.
- сіль
- перець
Приготування
- Відваріть перепелині яйця, остудіть та очистьте. Якщо обрали курячі, розріжте їх на четвертинки.
- Червону цибулю тонко наріжте півкільцями, а огірок – тонкими скибочками.
- Руколу чи салатний мікс промийте та обсушіть.
- Відкрийте консервований тунець і злегка розімніть виделкою.
- Для заправки змішайте йогурт, гірчицю, лимонний сік та оливкову олію, додайте сіль і перець за своїм смаком.
- У глибокій тарілці викладіть зелень, огірок, цибулю та тунець, додайте яйця.
- Полийте заправкою та акуратно перемішайте.
Поради:
- Щоб зробити смак салату м’якшим, червону цибулю можна попередньо замаринувати в лимонному соку чи залишити в окропі на кілька хвилин.
- Для різноманіття смаків можна додати трохи авокадо або томатів чері.
- Оливкову олію можна замінити лляною чи грецьким йогуртом.
Завдяки поєднанню білка, корисних жирів і свіжих овочів цей салат чудово насичує та не обтяжує шлунок. Він наповнить організм енергією, подарує відчуття легкості та додасть яскравих фарб до повсякденного меню.
Смачного!
Ми також писали про те, як приготувати салат із копченою куркою та кукурудзою.