Життя та Стиль
Суспільство
Рисова каша з гарбузом та яблуками: рецепт корисного сніданку
Рисову кашу з гарбузом та яблуками із задоволенням будуть їсти і діти, і дорослі.

Вона виходить яскравою, в міру солодкою, з ніжними шматочками гарбуза та смаком кисло-солодких яблук. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
гарбуз очищений - 350 г
рис круглий - 1/2 скл.
Яблуко - 1 шт.
Вода - 100 мл
Молоко - 450 мл
Цукор - 3 ст. л.
ванільний цукор - 1 ч. л.
Сіль - щіпка
вершкове масло - за смаком
- Яблуко очистіть від шкірки, видаліть серцевину та наріжте на середні шматочки.
- Рис промийте під проточною водою кілька разів, доки вода не стане прозорою.
- Очищений гарбуз наріжте на невеликі кубики.
- Викладіть у каструлю, залийте водою та варіть на повільному вогні 10 хвилин.
- Влийте гаряче молоко, всипте рис, цукор та сіль.
- Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і варіть на невеликому вогні 10 хвилин, час від часу помішуючи.
- Потім всипте яблука, ванільний цукор і варіть ще 20 хвилин до повної готовності рису.
- Залишіть настоятися 10-15 хвилин. Гарячу кашу розкладіть по тарілках і додайте по шматочку вершкового масла.
Поради:
- Молоко використовуйте будь-якої жирності.