Життя та Стиль
Суспільство
Капуста квашена з медом: незвичайний рецепт
Капуста з медом відрізняється від класичної квашеної капусти, ніжним смаком та ароматом.

Чудово підійде як самостійна закуска з цибулею та запашною олією, а також для приготування капусняку, вареників або інших страв. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
капуста білокачанна - 1700 г
морква - 100 г
вода - 1,2 л
мед - 1 ст. л.
лавровий лист - 2 шт.
перець горошком - 10 шт.
соль - 1 ст. л. (з гіркою)
- У сотейник влийте воду, додайте сіль і закип'ятіть. Зніміть із вогню, остудіть, додайте мед і перемішайте.
- Моркву очистіть та натріть на велику тертку.
- З капусти зніміть верхнє листя і тонко нашинкуйте ножем.
- Викладіть у велику миску, додайте моркву, лавровий лист, перець горошком, перемішайте і перекладіть у трилітрову банку, злегка утрамбовуючи її.
- Залийте розсолом, поставте банку на тарілку і не закриваючи залиште за кімнатної температури на два дні.
- Потім накрийте кришкою та відправте капусту в холодильник ще на два дні.
Поради:
Вранці та ввечері протикайте капусту дерев'яною паличкою, щоб виходили гази, які будуть утворюватися під час квашення.