НОВИНИ ДНЯ: Британія готова відправити винищувачі Typhoon до України: The Telegraph повідомив деталі  Чи несе небезпеку план Трампа щодо керування АЕС України - розбір The New York Times  Як приготувати сирно-банановий торт без випікання.  Полуничний тирамісу: рецепт неперевершеного десерту з домашнім печивом  Пісні котлети з сочевиці: як приготувати  Світовий рейтинг щастя знову очолила країна, яка відбила агресію Росії  Стане прохолодніше і будуть дощі: де погіршиться погода вихіднимивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.03.2025 232

Капуста квашена з медом: незвичайний рецепт

Капуста з медом відрізняється від класичної квашеної капусти, ніжним смаком та ароматом.

4a513630018fdd40d0686880b594eef6_21.03.25

Чудово підійде як самостійна закуска з цибулею та запашною олією, а також для приготування капусняку, вареників або інших страв. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

капуста білокачанна - 1700 г

морква - 100 г

вода - 1,2 л

мед - 1 ст. л.

лавровий лист - 2 шт.

перець горошком - 10 шт.

соль - 1 ст. л. (з гіркою)

  1. У сотейник влийте воду, додайте сіль і закип'ятіть. Зніміть із вогню, остудіть, додайте мед і перемішайте.
  2. Моркву очистіть та натріть на велику тертку.
  3. З капусти зніміть верхнє листя і тонко нашинкуйте ножем.
  4. Викладіть у велику миску, додайте моркву, лавровий лист, перець горошком, перемішайте і перекладіть у трилітрову банку, злегка утрамбовуючи її.
  5. Залийте розсолом, поставте банку на тарілку і не закриваючи залиште за кімнатної температури на два дні.
  6. Потім накрийте кришкою та відправте капусту в холодильник ще на два дні.

Поради:

Вранці та ввечері протикайте капусту дерев'яною паличкою, щоб виходили гази, які будуть утворюватися під час квашення.

Оценка материала:

5.0 / 2
Капуста квашена з медом: незвичайний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.03.2025 232
Еще материалы раздела «Суспільство»