Життя та Стиль
Суспільство
Полуничний тирамісу: рецепт неперевершеного десерту з домашнім печивом
Тирамісу – класичний італійський десерт, який завоював серця гурманів у всьому світі.

Його ніжний кремовий смак з легким натяком на каву та какао – справжнє задоволення для поціновувачів вишуканих ласощів. Але що, як додати до цієї витонченої рецептури солодку полуничну ноту? Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Полуничний тирамісу – це свіжа інтерпретація легендарного десерту, яка вражає своєю легкістю, витонченістю і неперевершеним смаком. Поєднання ніжного маскарпоне, хрумкого домашнього печива та ароматної полуниці створює ідеальну гармонію смаку. На сторінці bakedbylaora розповіли, як приготувати цей цікавий десерт.
Інгредієнти
Для печива
- яйця – 5 шт.
- цукор – 6 ст. л.
- борошно – 6 ст. л.
- розпушувач – 1 ч. л.
- ванілін – 1 ст. л.
- цукор
Для крему
- незбиране молоко – 600 мл
- полуничне варення – 1 баночка
- цукрова пудра – 50 г
- збиті вершки – 250 г
- сир маскарпоне – 700 г
- ванілін – 1 ст. л.
Приготування
Приготування печива
- Яєчні білки збийте на високій шкидкості разом із дрібкою солі до пишності (3–4 хв).
- Додайте цукор, продовжуйте збивати, а потім додайте ванілін. Збивайте, доки не отримаєте текстуру, схожу на безе (4–5 хв), потім дуже обережно додайте яєчні жовтки.
- Додайте борошно та розпушувач і знову перемішайте.
- Використовуйте кондитерський мішок, щоб сформувати печиво – воно має бути приблизно 2 см завширшки і 8–10 см завдовжки.
- Посипте печиво цукром і запікайте в духовці за температури 180 °C 15–18 хв. Коли воно буде готове, має бути злегка золотистим.
- Дайте йому постояти за кімнатної температури, можливо, всю ніч, перш ніж використовувати для тирамісу. Таким чином воно стане хрумким, як класичне печиво.
- В мисці змішайте маскарпоне, цукрову пудру та збивайте протягом хвилини.
- В іншій мисці збийте вершки та ретельно змішайте їх із маскарпоне.
- Відкладіть убік.
- Додайте молоко в каструлю та нагрійте його майже до кипіння, бажано на середньому вогні. Будьте обережними, щоб не підгоріло.
- Занурте печиво в гаряче молоко та викладіть на деко перший шар.
- Відкрийте баночку полуничного варення і рівномірно розподіліть 1/3 вмісту на першому шарі печива.
- Додайте 1/3 крему з маскарпоне та повторіть цей процес ще двічі.
- Завершіть десерт останнім шаром крему, прикрасивши його полуницею.
- Поставте до холодильника на кілька годин перед подаванням, щоб десерт добре настоявся і розкрив усі свої смакові відтінки.
Приготування крему
Збирання десерту
Полуничний тирамісу – це справжнє втілення ніжності та гармонії смаку. Він ідеально підійде як для святкової події, так і для звичайного чаювання, коли хочеться потішити себе та рідних чимось особливим. Поєднання кремової текстури, свіжої полуниці й ніжного печива створює незабутнє гастрономічне враження. Відчуйте себе справжніми майстрами десертів та подаруйте собі момент істинної насолоди.
Ми також писали про те, як приготувати млинцеве поліно тирамісу