НОВИНИ ДНЯ: Що потрібно зробити до Нового року: 33 майже чарівних справ на грудень для гарного настрою  Зеленський зустрінеться зі Стармером і Мерцом: Макрон назвав дату та місце  Як Індія "поставила Путіна на коліна" та що буде далі - аналіз експерта  Чому зараз найгірший момент для ведення переговорів щодо миру в Україні: нардеп відповів  Гороскоп на 7 грудня для всіх знаків зодіаку: подарунки від Всесвіту та вирішення старих проблем  Які державні соціальні виплати передбачено 2026 року  Гороскоп на 7 грудня за картами Таро: Терезам - натхнення, Тельцям - зустріч з друзямивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.03.2025 407

Полуничний тирамісу: рецепт неперевершеного десерту з домашнім печивом

Тирамісу – класичний італійський десерт, який завоював серця гурманів у всьому світі.

Його ніжний кремовий смак з легким натяком на каву та какао – справжнє задоволення для поціновувачів вишуканих ласощів. Але що, як додати до цієї витонченої рецептури солодку полуничну ноту? Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Полуничний тирамісу – це свіжа інтерпретація легендарного десерту, яка вражає своєю легкістю, витонченістю і неперевершеним смаком. Поєднання ніжного маскарпоне, хрумкого домашнього печива та ароматної полуниці створює ідеальну гармонію смаку. На сторінці bakedbylaora розповіли, як приготувати цей цікавий десерт.

Інгредієнти

Для печива

  • яйця – 5 шт.
  • цукор – 6 ст. л.
  • борошно – 6 ст. л.
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • ванілін – 1 ст. л.
  • цукор

Для крему

  • незбиране молоко – 600 мл
  • полуничне варення – 1 баночка
  • цукрова пудра – 50 г
  • збиті вершки – 250 г
  • сир маскарпоне – 700 г
  • ванілін – 1 ст. л.

Приготування

Приготування печива

  1. Яєчні білки збийте на високій шкидкості разом із дрібкою солі до пишності (3–4 хв).
  2. Додайте цукор, продовжуйте збивати, а потім додайте ванілін. Збивайте, доки не отримаєте текстуру, схожу на безе (4–5 хв), потім дуже обережно додайте яєчні жовтки.
  3. Додайте борошно та розпушувач і знову перемішайте.
  4. Використовуйте кондитерський мішок, щоб сформувати печиво – воно має бути приблизно 2 см завширшки і 8–10 см завдовжки.
  5. Посипте печиво цукром і запікайте в духовці за температури 180 °C 15–18 хв. Коли воно буде готове, має бути злегка золотистим.
  6. Дайте йому постояти за кімнатної температури, можливо, всю ніч, перш ніж використовувати для тирамісу. Таким чином воно стане хрумким, як класичне печиво.
  7. В мисці змішайте маскарпоне, цукрову пудру та збивайте протягом хвилини.
  8. В іншій мисці збийте вершки та ретельно змішайте їх із маскарпоне.
  9. Відкладіть убік.
  10. Додайте молоко в каструлю та нагрійте його майже до кипіння, бажано на середньому вогні. Будьте обережними, щоб не підгоріло.
  11. Занурте печиво в гаряче молоко та викладіть на деко перший шар.
  12. Відкрийте баночку полуничного варення і рівномірно розподіліть 1/3 вмісту на першому шарі печива.
  13. Додайте 1/3 крему з маскарпоне та повторіть цей процес ще двічі.
  14. Завершіть десерт останнім шаром крему, прикрасивши його полуницею.
  15. Поставте до холодильника на кілька годин перед подаванням, щоб десерт добре настоявся і розкрив усі свої смакові відтінки.

Приготування крему

Збирання десерту

Полуничний тирамісу – це справжнє втілення ніжності та гармонії смаку. Він ідеально підійде як для святкової події, так і для звичайного чаювання, коли хочеться потішити себе та рідних чимось особливим. Поєднання кремової текстури, свіжої полуниці й ніжного печива створює незабутнє гастрономічне враження. Відчуйте себе справжніми майстрами десертів та подаруйте собі момент істинної насолоди.

Ми також писали про те, як приготувати млинцеве поліно тирамісу

Оценка материала:

5.00 / 2
Полуничний тирамісу: рецепт неперевершеного десерту з домашнім печивом 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
22.03.2025 407
Еще материалы раздела «Суспільство»