НОВИНИ ДНЯ: У Києві почнуть перевірки у дворах: машини не повинні заважати проїзду  Трамп допустив послаблення торгових мит для "багатьох країн"  Україна і Росія близькі до повного припинення вогню, як ніколи раніше, - Держдеп США  Опалювальний сезон в Україні завершується: коли та де відключать тепло  Дощі та прохолодні ночі: прогноз погоди в Україні на 26 березня  Угода про припинення вогню з Росією не працюватиме: експерт назвав головну загрозу для України  Путін має намір вичавити якомога більше з бажання Трампа укласти мирну угоду, - NYTвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.03.2025 244

Як правильно варити рис: корисні поради від шеф-кухаря

Рис – це одна з найдавніших і найпопулярніших круп у світі. Він є основою для багатьох національних кухонь, адже ідеально поєднується з різноманітними стравами, а його варіації приготування вражають своєю різноманітністю.

b7031386e323a2fbe778897fab406356_23.03.25_1

Проте навіть такий простий продукт, як рис, може викликати труднощі у приготуванні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Скільки води потрібно? Чи варто промивати? Як зробити його розсипчастим? Відповіді на всі ці запитання дав шеф-кухар Олександр Огороднік, який на своїй сторінці поділився рецептом приготування ідеального рису.

Інгредієнти

Вода- 1,5 л

Сіль - 2 ч. л

Паличка кориці - 1 шт.

Лавровий лист - 2 шт.

Рис - 200 г

Вершкового масла (чи оливкової олії) - 1 ст. л

Приготування

  1. Налийте до каструлі 1,5 л води та додайте 2 ч. л. солі.
  2. Додайте паличку кориці та лавровий лист (якщо ви любите експерименти зі смаком).
  3. Доведіть воду до кипіння.
  4. В киплячу воду засипте 200 г рису.
  5. Варіть рівно 10 хв. Обов’язково перемішайте рис одразу після засипання, а потім ще раз через 2 хв.
  6. Після закінчення 10 хв відкиньте рис на сито та злийте воду.
  7. Вийміть з рису лавровий лист і паличку кориці.
  8. Додайте 1 ст. л. вершкового масла, перемішайте та подавайте до столу.

Багато хто стверджує, що рис потрібно варити зовсім інакше: спочатку класти в холодну воду чи дотримуватися інших методик. Однак цей рецепт спрощує процес і дозволяє отримати ніжний, розсипчастий рис з приємним ароматом. Кипляча вода та правильний час варіння забезпечують ідеальну консистенцію, а спеції надають страві витонченого аромату.

Тож більше не треба боятися невдалих експериментів із рисом. Дотримуйтеся цих простих порад – і ваш рис завжди буде смачним та ідеально приготованим.

Ми також писали про те, як приготувати гострий крабовий салат із квасолею.

Оценка материала:

5.0 / 2
Як правильно варити рис: корисні поради від шеф-кухаря 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.03.2025 244
Еще материалы раздела «Суспільство»