Життя та Стиль
Суспільство
Мініманти: рецепт нашвидкуруч
Манти – це традиційна страва, яка має глибоке коріння у кухнях народів Центральної Азії, Туреччини та Кавказу.

Вони схожі на маленькі пельмені, але відрізняються способом приготування, подаванням та начинкою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Класичні манти готують на пару, однак існує безліч варіацій цієї страви, серед яких особливу популярність мають мініманти, які варяться у воді, а потім подаються з йогуртовим соусом. На сторінці Aytens Kitchen поділилися простим та швидким рецептом приготуванням цієї смачної страви. Якщо ви хочете потішити себе чи своїх близьких традиційною, але водночас легкою у приготуванні стравою, обов’язково спробуйте цей рецепт. Інгредієнти.
Для тіста:
- Яйця 1 шт.
- Вода 1 склянка
- Сіль
- Борошно 2,5 склянки
Для начинки:
- Фарш (яловичий, баранячий чи курячий) 150 г
- Цибуля 1 шт.
- Червоний перець
- Чорний перець
- Сіль
Для соусу:
- Натуральний йогурт 250 мл
- Часник 1 зубчик
- Сіль
- Вершкове масло 1 ст. л
- Томатна паста 1 ч. л
- Сушена петрушка
Приготування
- У великій мисці змішайте яйце, воду та сіль.
- Почніть додавати борошно невеликими порціями, постійно вимішуйте тісто. Воно має бути досить крутим, але еластичним.
- Після замішування розділіть тісто на дві рівні частини, накрийте рушником або харчовою плівкою та залиште відпочити на 10 хв.
- Тим часом підготуйте начинку: змішайте фарш із натертою цибулею, сіллю, чорним і червоним перцем. Добре перемішайте масу.
- Розкачайте тісто у довгі, тонкі смужки, як показано у відеорецепті. Викладіть фарш уздовж однієї зі смужок і складіть її навпіл, акуратно притиснувши краї. Потім наріжте невеликі шматочки завширшки близько двох пальців. Щоб вони не злипалися, злегка притрусіть їх борошном.
- У великій каструлі доведіть воду до кипіння, додайте трохи солі. Обережно викладіть мініманти у киплячу воду та варіть приблизно 8-10 хв, поки вони не спливуть на поверхню.
- Поки манти варяться, підготуйте соус. У мисці змішайте йогурт із натертим часником і сіллю. Окремо розтопіть вершкове масло, додайте томатну пасту та прогрійте кілька хвилин, постійно помішуючи.
- Готові мініманти викладіть на тарілку, полийте йогуртовим соусом, зверху додайте вершково-томатний соус та посипте сушеною петрушкою.
Подавайте страву теплою.
Поради:
- Якщо хочете зробити манти ще ароматнішими, додайте до фаршу дрібно нарізану зелень (кріп, петрушку чи кінзу).
- Для гостроти можна використовувати більше червоного перцю чи додати дрібку каєнського перцю.
- Якщо у вас немає томатної пасти, її можна замінити свіжими тертими помідорами, обсмаженими у вершковому маслі.
- Мініманти можна також заморожувати: викладіть їх на тацю в один шар, заморозьте, а потім зберігайте у пакетах у морозилці.
Мініманти – це чудовий варіант для тих, хто любить традиційну кухню, але хоче заощадити час. Вони готуються швидше, ніж класичні, мають ніжну текстуру та насичений смак. Спробуйте цей рецепт і він неодмінно стане улюбленим у вашій родині.
Смачного!
Ми також писали про те, як приготувати ліниві вареники.