НОВИНИ ДНЯ: Гетманцев розкритикував "Національний кешбек": проєкт "видихається"  Суп із броколі та сиру чедер: чудовий рецепт вершкової страви  Чому Путін постійно торочить про нелегітимність української влади: Зеленський пояснив  Україні розширили доступ до розвідданих, військових складів і дали ліцензії на ППО, - Зеленський  Прозорість переказів: НБУ зобов'яже банки розкривати дані про одержувачів  Французький цибулевий суп: класичний рецепт ароматної страви  Росія має проблеми з виготовленням провідного винищувача: експерт назвав причинувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.03.2025 199

Кальмари, фаршировані грибами: цікавий рецепт

Кальмари, фаршировані грибами – це витвір кулінарного мистецтва.

cdc26a9b7f8cb9045d3026dc51e2df1b_27.03.25

Смачний баланс інгредієнтів, вишукана текстура начинки та правильно підібрана технологія приготування створюють унікальну страву, яка неодмінно прикрасить будь-яке свято чи родинну вечерю. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Рецепт, про який розповіли на сторінці trokhlib_liliya, подарує можливість насолодитися ніжністю кальмарів у поєднанні з насиченою начинкою з печериць і сира. Ця страва стане чудовим доповненням до святкового столу чи родинної вечері та подарує справжнє кулінарне задоволення.

Інгредієнти

кальмари - 7 шт.

печериці - 300 г

цибуля - 1 шт.

твердий сир - 200 г

вершковий сир - 100 г

сіль

перець

олія

Приготування

  1. Тушки кальмарів, які вже були очищені, відваріть у підсоленій воді протягом 2 хв.
  2. Цибулю та печериці дрібно наріжте. Потім підсмажте їх на пательні до повного випаровування рідини. Після смаження додатково посоліть і поперчіть, а потім дайте охолонути.
  3. До охолоджених печериць додайте твердий і вершковий сир. Всі інгредієнти ретельно перемішайте до утворення однорідної кремової начинки.
  4. Готову начинку покладіть у середину кальмарів. Після цього фаршировані тушки викладіть до форми для випікання. Зверху додатково посипте сиром – це створить апетитну скоринку під час запікання.
  5. Форму з кальмарами поставте до попередньо розігрітої до 190°C духовки та запікайте протягом 15–20 хв.
  6. Цю страву можна подавати як основну закуску чи як частину багатокомпонентного обіду. Вона чудово підходить до легкого зеленого салату або овочевого гарніру.

 

Смакуйте цю страву з насолодою, відкривайте для себе нові грані смаку й вишуканості.

Смачного!

Ми також писали про те, як приготувати запечену курку "Капрезе"

Оценка материала:

5.0 / 2
Кальмари, фаршировані грибами: цікавий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
27.03.2025 199
Еще материалы раздела «Суспільство»