НОВИНИ ДНЯ: Як зустріти 2026 рік Вогняного Коня: святковий стіл та подарунки  Зеленський попросив США допомогти провести вибори в Україні за "60–90 днів"  Голова Меджлісу відповів на заяву Трампа про "омиваний чотирма океанами" Крим  Кремль приховує економічний провал і втрати у війні заради тиску на Захід, - ISW  Politico приголомшило новим рейтингом: хто став найвпливовішим у Європі  Зеленський відповів Трампу на заклик провести вибори — що саме сказав  Якою буде погода на Різдво і Новий рік: метеорологиня розповіла, чого очікувативсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.03.2025 381

Кальмари, фаршировані грибами: цікавий рецепт

Кальмари, фаршировані грибами – це витвір кулінарного мистецтва.

Смачний баланс інгредієнтів, вишукана текстура начинки та правильно підібрана технологія приготування створюють унікальну страву, яка неодмінно прикрасить будь-яке свято чи родинну вечерю. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Рецепт, про який розповіли на сторінці trokhlib_liliya, подарує можливість насолодитися ніжністю кальмарів у поєднанні з насиченою начинкою з печериць і сира. Ця страва стане чудовим доповненням до святкового столу чи родинної вечері та подарує справжнє кулінарне задоволення.

Інгредієнти

кальмари - 7 шт.

печериці - 300 г

цибуля - 1 шт.

твердий сир - 200 г

вершковий сир - 100 г

сіль

перець

олія

Приготування

  1. Тушки кальмарів, які вже були очищені, відваріть у підсоленій воді протягом 2 хв.
  2. Цибулю та печериці дрібно наріжте. Потім підсмажте їх на пательні до повного випаровування рідини. Після смаження додатково посоліть і поперчіть, а потім дайте охолонути.
  3. До охолоджених печериць додайте твердий і вершковий сир. Всі інгредієнти ретельно перемішайте до утворення однорідної кремової начинки.
  4. Готову начинку покладіть у середину кальмарів. Після цього фаршировані тушки викладіть до форми для випікання. Зверху додатково посипте сиром – це створить апетитну скоринку під час запікання.
  5. Форму з кальмарами поставте до попередньо розігрітої до 190°C духовки та запікайте протягом 15–20 хв.
  6. Цю страву можна подавати як основну закуску чи як частину багатокомпонентного обіду. Вона чудово підходить до легкого зеленого салату або овочевого гарніру.

 

Смакуйте цю страву з насолодою, відкривайте для себе нові грані смаку й вишуканості.

Смачного!

Ми також писали про те, як приготувати запечену курку "Капрезе"

Оценка материала:

5.00 / 2
Кальмари, фаршировані грибами: цікавий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
27.03.2025 381
Еще материалы раздела «Суспільство»