Життя та Стиль
Суспільство
Як приготувати ідеальну яєчню: страва вийде вишуканою, ніжною та смачною, як з ресторану.
Професійні кухарі поділилися секретами приготування яєчні, яка буде не лише смачною, а й неймовірно апетитною на вигляд.

Щоб замість ніжної яєчні не вийшла жорстка маса, професійні кухарі рекомендують дотримуватися кількох порад під час приготування. Тоді страва буде апетитною та вишуканою, неначе з дорогого ресторану. Розповідаємо, посилаючись на ресурс Ukr.Media, як приготувати ідеальну яєчню. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Як правильно приготувати ніжну яєчню: кулінарні хитрощі, про які мало хто знає
- Правильна температура. Спочатку треба добре розігріти сковорідку з невеликою кількістю олії. Якщо розбити яйця на холодну пательню, білок одразу вбере весь жир і стане твердим.
- Секрет ніжності. Якщо хочете, щоб яєчня була ніжною з кремоподібним жовтком, треба додати столову ложку води у пательню, щойно розіб’єте яйця. Потім варто накрити сковорідку кришкою. Через утворення пари білок стене легким та невагомим і не буде твердим.
- Як розмістити жовток у центрі. Якщо ви хочете отримати гарну на вигляд страву, можна скористатися таким трюком. Спочатку розбийте яйце в чашку, а потім відправте на сковорідку, коригуючи положення жовтка ложкою.
- Не соліть заздалегідь. Професійні кухарі рекомендують солити яєчню після приготування, і ось чому — сіль витягуватиме з яєць вологу, тому вони стануть жорсткими і страва не буде ніжною. Тому краще солити яєчню вже на тарілці.
- Колір має значення. Вважається, що домашні яйця з яскравим жовтком дуже смачні та корисні — тому краще купувати домашній продукт.
Оценка материала:
Як приготувати ідеальну яєчню: страва вийде вишуканою, ніжною та смачною, як з ресторану.27.03.2025