НОВИНИ ДНЯ: Умови для закінчення війни в Україні: Мерц назвав п’ять основних цілей переговорів  Українці готові терпіти війну стільки, скільки потрібно? Що показало опитування КМІС  Мерц заявив, як краще використати заморожені активи РФ: подробиці  Гороскоп на 16 грудня за картами Таро: Рибам - обман, Овнам - нові можливості  Рішення щодо заморожених активів Росії ухвалено — Мерц розкрив деталі  Гороскоп на 16 грудня для всіх знаків зодіаку: кого чекатиме фінансовий прорив  Чотири гіганти цифрових платформ підтримали "податок на OLX": що це означаєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.04.2025 488

Рване мʼясо: цікавий рецепт ситної страви

Якщо ви шукаєте ідею для простої, але водночас вишуканої страви, рване м’ясо має стати вашим вибором.

Воно буквально тане в роті та підкорить серця ваших рідних і друзів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Воно чудово підходить як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Рецептом цього м’ясного дива поділилися на сторінці olga_riabenko.

Інгредієнти

яловичина (лопатка)  - 2-2,5 кг

цибуля  - 2 шт.

часник  - 5 зубків

помідори свіжі  - 3 шт.

бульйон або вода  - 120 мл

мікс спецій для м'яса

петрушка

сіль

перець

мікс спецій для м'

Приготування:

  1. Виберіть якісну яловичу лопатку. Ретельно промийте її під проточною водою та просушіть паперовими рушниками.
  2. М’ясо щедро посоліть, поперчіть і натріть міксом спецій. Це може бути суміш паприки, сушеного часнику, кмину, орегано чи інших улюблених приправ.
  3. Цибулю почистьте та наріжте півкільцями. Викладіть її рівним шаром на дно глибокого чавунного посуду чи каструлі, яка підходить для запікання в духовці. Зверху покладіть підготовлене м’ясо.
  4. Часник почистьте та подрібніть ножем або пропустіть через прес. Додайте його до м’яса.
  5. Свіжі помідори обшпарте окропом, зніміть шкірку та поріжте кубиками. Додайте їх або консервовані томати до каструлі. Влийте бульйон або воду.
  6. Накрийте каструлю кришкою та помістіть до розігрітої до 160-170°C духовки.
  7. Час приготування залежить від ваги та частини м’яса, але в середньому це займає 4–6 годин. Якщо є можливість, готуйте довше – так м’ясо стане ще ніжнішим.
  8. Коли м’ясо стане настільки м’яким, що його можна легко розірвати щипцями, дістаньте його з духовки.
  9. Якщо в посуді залишилося багато рідини, злийте зайве. Потім знову помістіть м’ясо до духовки без кришки та запікайте за 210°C протягом 30–40 хвилин, щоб утворилася апетитна скоринка.

10. Готове рване м’ясо подавайте з улюбленим гарніром: картопляним пюре, рисом чи свіжими овочами. Його також можна змішати з соусами, наприклад, барбекю або гірчичним, для насиченішого смаку. Не забудьте прикрасити страву свіжою петрушкою.

Цей рецепт вражає своєю простотою та багатством смаку. Рване м’ясо стане вашим улюбленим варіантом ситної вечері, адже готується воно майже саме – вам потрібно лише правильно підготувати інгредієнти та запекти. Не бійтеся експериментувати зі спеціями та подаванням, адже ця страва відкриває безліч кулінарних можливостей.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рване мʼясо: цікавий рецепт ситної страви 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
01.04.2025 488
Еще материалы раздела «Суспільство»