НОВИНИ ДНЯ: США знімають санкції з білоруського калію  Spotify і Apple Music будуть блокувати російських артистів: процес уже стартував  "Троянський кінь Трампа": що Європу лякає в мирному плані США для України  Не стало легенди: Степан Гіга помер у Львові  Зеленський розкрив деталі переговорів про мир в Україні: що відбувається за лаштунками  У Путіна цинічно заявили, що "весь Донбас російський": деталі  Україна отримала від США проєкт щодо гарантій безпеки, - Зеленськийвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.04.2025 583

Рецепт тіста для пасок з найнасиченішими смаком та ароматом: ввечері замісили, вранці спекли

Ця паска відрізняється дуже насиченим смаком та ароматом. Спробуйте приготувати звечора тісто, а вранці вже можна пекти великодню випічку.

4a60715d72376942f431385556fdebba_08.04.25_1

Основний секрет цього тіста в пряженому молоці. Воно робить паску ароматною, ніжною, вологою і в міру солодкою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

тепле пряжене молоко - 250 г

сухі дріжджі - 10 г

яйця - 2 шт.

яєчні жовтки - 2 шт.

цукор - 200 г

м’яке вершкове масло - 150 г

ванільний цукор - 1 ч. ложка

ром чи коньяк - 2 ст. ложки

цедра апельсину - 1 шт.

сіль - 1/3 ч. ложки

борошно - 600 г

сушене манго, цукати, родзинки - 100 г

Процес приготування:

  1. У тепле молоко додайте дріжджі, ретельно перемішайте і залиште в теплому місці до активації дріжджів.
  2. В окремій мисці збийте яйця з жовтками та цукром до однорідної маси. Додайте м’яке вершкове масло, добре перемішайте.
  3. До яєчно-масляної суміші влийте активовані дріжджі з молоком, накрийте харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 6-8 годин або на ніч.
  4. Вранці до отриманої суміші додайте ванільний цукор, ром або коньяк, цедру апельсину, добре перемішайте.
  5. Всипте сіль, поступово додавайте просіяне борошно, замішуючи м’яке, еластичне тісто, яке не липне до рук.
  6. Вимиті та обсушені цукати або сушене манго додайте до тіста, добре перемішайте.
  7. Розподіліть тісто по формах, заповнюючи їх на половину. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1-1,5 години для піднімання.
  8. Розігрійте духовку до 180°C. Випікайте паски протягом 30-35 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою: якщо вона виходить сухою, паска готова.​
  9. Гарячі паски накрийте рушником і дайте їм повністю охолонути. Після охолодження прикрасьте за бажанням.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 2
Рецепт тіста для пасок з найнасиченішими смаком та ароматом: ввечері замісили, вранці спекли 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.04.2025 583
Еще материалы раздела «Суспільство»