НОВИНИ ДНЯ: Путін осоромився в Ашхабаді - не зміг вимовити прізвище президента Туркменістану   Україна запускає закупівлі для армії по-новому: що зміниться у 2026 році  "Мирний" план Трампа: чи покарають російських окупантів за злочини проти України  Каллас: 210 млрд євро активів РФ залишаться замороженими до репарацій для України  Гороскоп на 2026 рік для всіх знаків зодіаку: новий етап, потужні зміни та ясність після хаосу – життя ніколи не буде таким, як раніше  Спершу планують знизити податки. Чому в житловому законопроєкті №12377 не буде реєстрації оренди  Гороскоп на 13 грудня для всіх знаків зодіаку: сьогодні випадковість стане шансом на успіхвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.04.2025 403

Як без яєць приготувати глазур на паску

Святкова паска — не лише кулінарний символ Великодня, а справжній витвір мистецтва, який об’єднує покоління за великоднім столом.

fe6a33deedc6afe9e4f4dfa46759417c_10.04.25_1

А глазур — це фінальний штрих, який надає випічці святкового вигляду, особливо якщо вона блискуча, гладенька та не осипається вже на наступний день. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Традиційно великодню глазур готують з яєчного білка, однак дедалі більше господинь шукають альтернативи: хтось уникає сирих яєць із міркувань безпеки, інші обирають безпечніші та стабільніші варіанти. Саме для таких випадків на сторінці alionakarpiuk розповіли, як приготувати прекрасну глазур без яєць, яка має вигляд, мов з картинки, не кришиться та не липне навіть наступного дня.

Інгредієнти

Желатин харчовий - 15 г

Холодна вода - 180 мл

Цукор білий - 300 г

Лимонна кислота

Приготування

  1. У глибокій мисці залийте желатин 80 мл холодної води та залиште на 10–15 хвилин для набухання.
  2. У сотейнику чи каструлі з товстим дном змішайте 100 мл води, цукор і щіпку лимонної кислоти.
  3. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння та варіть ще 2 хвилини, але постійно помішуйте. Має утворитися однорідний прозорий сироп.
  4. Гарячу сиропну суміш одразу влийте до желатину та починайте збивати міксером на високій швидкості.
  5. Збивати слід 5–8 хвилин, поки маса не стане білою, густою, пухкою та триматиме форму. Вона буде дуже схожа на класичну «італійську меренгу».
  6. Глазур застигає досить швидко, тому наносьте її одразу після збивання. Можна прикрасити мигдалевими пелюстками, вафельними квітами чи великодніми посипками.

Що робити, якщо глазур застигла

Якщо глазур застигла, не поспішайте її викидати. Застиглу масу можна помістити на водяну баню на кілька хвилин, акуратно підігріти та ще раз збити до потрібної текстури. Вона знову стане м’якою та глянцевою.

Поради:

  • Не переварюйте сироп — занадто густий сироп складно буде влити та збити.
  • Якщо хочете ароматної нотки — додайте дрібку ванілі чи цедру лимона після збивання.
  • Квітами з вафельного паперу
  • Натуральними барвниками (буряк, спіруліна, куркума)
  • Шоколадними крихтами
  • Цукровими фігурками чи мереживом
  • Засушеними ягодами чи пелюстками троянди

Чим прикрасити глазур

Ця без’яєчна глазур стане ідеальним вибором для великодньої випічки — особливо для тих, хто цінує не лише смак, а й естетику. Її можна легко адаптувати під будь-який декор і зберігати навіть декілька днів — вона залишиться гладенькою та святковою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як без яєць приготувати глазур на паску 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.04.2025 403
Еще материалы раздела «Суспільство»