НОВИНИ ДНЯ: США знімають санкції з білоруського калію  Spotify і Apple Music будуть блокувати російських артистів: процес уже стартував  "Троянський кінь Трампа": що Європу лякає в мирному плані США для України  Не стало легенди: Степан Гіга помер у Львові  Зеленський розкрив деталі переговорів про мир в Україні: що відбувається за лаштунками  У Путіна цинічно заявили, що "весь Донбас російський": деталі  Україна отримала від США проєкт щодо гарантій безпеки, - Зеленськийвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.04.2025 536

Цей гарнір удесятеро корисніший, ніж рис і картопля: захищає від діабету й деменції

Поживна цінність та універсальність цього продукту роблять його ідеальним вибором для приготування смачних і надзвичайно корисних страв.

7c8584c26d535b3df75603ba50922777_10.04.25_1

Це булгур — крупа, приготовлена з пшениці. Його вважають справжнім суперфудом для здоров’я, адеж він містить потужну частку клітковини, що позитивно впливає на процеси травлення, і допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові. Якщо включити булгур до свого раціону, це допоможе оздоровити кишківник і тримати рівень глюкози в нормі. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Окрім того, продукт багатий на білок, калій, магній і вітаміни групи B, які потрібні для здоров’я нервової системи, підтримання роботи серця та зниження ризику розвитку когнітивних порушень.

Булгур — це чудова альтернатива звичним гарнірам, як-от білий рис і картопля, які поступаються йому за поживною цінністю. Продукт забезпечує організм надважливими мікроелементами, які захищають його від старечих захворювань — деменції та втрати пам’яті.

Як правильно приготувати булгур, щоб він був не лише корисним, а й смачним

Насправді готувати булгур доволі просто, але є кілька секретів, які допоможуть зробити його особливо смачним і розсипчастим.

Інгредієнти:

  • булгур — 1 склянка;
  • вода — 2 склянки;
  • сіль і спеції — за смаком;
  • 20 грамів вершкового масла або 2 столові ложки олії.

Який спосіб приготування:

  • Попереднє обсмажування. Щоб булгур повністю розкрив свої смак та аромат, його треба підсмажити. Розігрійте сковорідку, додайте трохи олії чи вершкового масла, насипте крупу і смажте на середньому вогні 5 хвилин, постійно помішуючи. Коли булгур набуде горіхового запаху та легкого золотавого відтінку, скворідку можна знімати з плити.
  • Варіння. Перекладіть обсмажений булгур до каструлі, залийте окропом і додайте сіль. Доведіть до кипіння на середньому вогні, потім зменште вогонь, накрийте кришкою і варіть 20 хвилин. Мішати не потрібно, щоб не порушувати текстуру страви.
  • Завершення приготування. Через 20 хвилин вимкніть плиту, додайте свої улюблені прянощі, дайте булгуру настоятися упродовж 10 хвилин.

Булгур чудово поєднується з м’ясом, рибою та овочами. Він також ідеально підходить для фарширування овочів. Страва любить такі трави та спеції: чорний перець, мускатний горіх, кунжут, петрушку, базилік, кінзу та м’яту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Цей гарнір удесятеро корисніший, ніж рис і картопля: захищає від діабету й деменції 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.04.2025 536
Еще материалы раздела «Суспільство»