Життя та Стиль
Суспільство
Цей гарнір удесятеро корисніший, ніж рис і картопля: захищає від діабету й деменції
Поживна цінність та універсальність цього продукту роблять його ідеальним вибором для приготування смачних і надзвичайно корисних страв.
Це булгур — крупа, приготовлена з пшениці. Його вважають справжнім суперфудом для здоров’я, адеж він містить потужну частку клітковини, що позитивно впливає на процеси травлення, і допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові. Якщо включити булгур до свого раціону, це допоможе оздоровити кишківник і тримати рівень глюкози в нормі. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Окрім того, продукт багатий на білок, калій, магній і вітаміни групи B, які потрібні для здоров’я нервової системи, підтримання роботи серця та зниження ризику розвитку когнітивних порушень.
Булгур — це чудова альтернатива звичним гарнірам, як-от білий рис і картопля, які поступаються йому за поживною цінністю. Продукт забезпечує організм надважливими мікроелементами, які захищають його від старечих захворювань — деменції та втрати пам’яті.
Як правильно приготувати булгур, щоб він був не лише корисним, а й смачним
Насправді готувати булгур доволі просто, але є кілька секретів, які допоможуть зробити його особливо смачним і розсипчастим.
Інгредієнти:
- булгур — 1 склянка;
- вода — 2 склянки;
- сіль і спеції — за смаком;
- 20 грамів вершкового масла або 2 столові ложки олії.
Який спосіб приготування:
- Попереднє обсмажування. Щоб булгур повністю розкрив свої смак та аромат, його треба підсмажити. Розігрійте сковорідку, додайте трохи олії чи вершкового масла, насипте крупу і смажте на середньому вогні 5 хвилин, постійно помішуючи. Коли булгур набуде горіхового запаху та легкого золотавого відтінку, скворідку можна знімати з плити.
- Варіння. Перекладіть обсмажений булгур до каструлі, залийте окропом і додайте сіль. Доведіть до кипіння на середньому вогні, потім зменште вогонь, накрийте кришкою і варіть 20 хвилин. Мішати не потрібно, щоб не порушувати текстуру страви.
- Завершення приготування. Через 20 хвилин вимкніть плиту, додайте свої улюблені прянощі, дайте булгуру настоятися упродовж 10 хвилин.
Булгур чудово поєднується з м’ясом, рибою та овочами. Він також ідеально підходить для фарширування овочів. Страва любить такі трави та спеції: чорний перець, мускатний горіх, кунжут, петрушку, базилік, кінзу та м’яту.
Оценка материала:
Цей гарнір удесятеро корисніший, ніж рис і картопля: захищає від діабету й деменції10.04.2025






