НОВИНИ ДНЯ: Сенатор США пригрозив РФ новими санкціями: все залежить від "гідного миру" з Україною  Мальта продавала "золоті паспорти" росіянам зі санкційних списків, - FT  Рейтинг Трампа падає рекордними темпами і вже найнижчий за десятиліття  Як зробити так, щоб макарони не злипалися під час варіння: секретні трюки всіх італійців  Зеленський: Перемога Путіна в Україні неможлива, бо це провал США  Глава Пентагону побоюється втратити посаду після скандалу з Signal, - NBC  У Путіна побачили "збіги" з позицією США щодо війни після слів Трампа про Кримвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.04.2025 381

Бризолі з мʼясом: рецепт французьких яєчних млинців

Французька кухня відома своїм вишуканим поєднанням простих інгредієнтів і витонченим смаком.

cd57f93190cb9bf9d2d4fa22aca9e6c2_15.04.25_1

Однією з таких страв є бризолі — страва, яка поєднує у собі ніжність яєчного млинця, соковитість м’ясної начинки та апетитну вершкову заливку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

У перекладі з французької brésoler означає «смажити на сильному вогні» і це повністю відповідає технології приготування цих млинців. Хоча страва й має європейське коріння, вона давно й надійно оселилася в українських кухнях, особливо як смачна та поживна вечеря чи частування для гостей. Про цей цікавий рецепт приготування розповіли на сторінці innalafood.

Бризолі — це не зовсім омлет і не просто млинець. Це щось середнє між обома: тонкий яєчний «млинець», обсмажений на пательні, в який загортають соковитий фарш і запікають під ніжною заливкою. Готуються бризолі швидко, мають апетитний вигляд, а смакують — ще краще, особливо у гарячому вигляді.

Інгредієнти

Для млинців

  • Яйця 3 шт.
  • Молоко 3 ст. л
  • Сіль
  • Фарш (яловичий, курячий чи свинячо-яловичий) 300 г
  • Сіль
  • Суміш перців
  • Улюблені спеції для фаршу (паприка, коріандр, сушений базилік)
  • Вода 60 мл
  • Сметана 3 ст. л
  • Майонез 3 ст. л
  • Гранульований часник ½ ч. л
  • Моцарела 150 г
  • Олія
  • Зелень

Для начинки

Для соусу

Додатково

Приготування

  1. У мисці збийте яйце з 1 ст. л молока та дрібкою солі.
  2. Розігрійте пательню з краплею олії. Вилийте яєчну суміш на сковорідку, обертаючи її, щоб рівномірно розподілити по дну.
  3. Обсмажте на середньому вогні з обох боків до золотистості. Повторіть процедуру з рештою яєць. Має вийти 3 тоненькі млинці.
  4. У глибоку миску викладіть фарш. Додайте сіль, спеції, суміш перців та воду — вона зробить м’ясо соковитішим.
  5. Добре перемішайте масу до однорідності. Можна злегка відбити фарш ложкою чи руками — так він буде ніжнішим.
  6. У невеликій мисці змішайте сметану, майонез і гранульований часник. За бажанням додайте подрібнену зелень або кілька крапель лимонного соку — це освіжить смак.
  7. На кожен млинець викладіть тонким шаром м’ясну начинку, змастіть її вершково-часниковим соусом, посипте трохи тертої моцарели. Акуратно скрутіть у рулет і викладіть у форму для запікання.
  8. Натріть зверху решту сиру. За бажанням — змастіть рулетики залишками соусу.
  9. Запікайте у духовці за температури 170°C приблизно 30 хв — до появи рум’яної скоринки та повної готовності фаршу.

Готові бризолі розріжте на порційні шматки, викладіть на тарілку та посипте свіжою зеленню. Подавайте гарячими з овочевим салатом або запеченою картоплею. У холодному вигляді вони теж смакують чудово — особливо як перекус або варіант для ланчу.

Поради:

  • До начинки можна додати трохи смажених грибів, відвареної моркви, цибулі чи зеленої стручкової квасолі — це додасть нових відтінків смаку.
  • Замість майонезу можна використати грецький йогурт або додати гірчицю.
  • Бризолі чудово смакують із курячим філе чи навіть рибним фаршем.
  • Дієтичний варіант: замість обсмажування млинців — приготуйте їх у духовці чи на сухій сковороді.

Спробуйте приготувати бризолі та, можливо, саме вони стануть новим фаворитом у вашому кулінарному репертуарі.

Оценка материала:

5.0 / 2
Бризолі з мʼясом: рецепт французьких яєчних млинців 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.04.2025 381
Еще материалы раздела «Суспільство»