НОВИНИ ДНЯ: Три знаки Зодіаку купатимуться в грошах найближчим часом: хто зірве куш  Удар по танкеру в Ростові-на-Дону: ЗМІ дізнались наслідки атаки  Рішення, яке розлютить Путіна: чи вистачить сміливості у ЄС забрати заморожені мільярди Росії  Гороскоп на 18 грудня за картами Таро: Скорпіонам - різке прозріння, Ракам - уразливість  Танкери з російською нафтою застрягли біля Китаю через спад попиту Індії, - Bloomberg  Гороскоп на 18 грудня: Овнам - злість, Близнюкам - казкова радість  Останній шанс для Абрамовича. Британія пригрозила судом через гроші від продажу "Челсі"всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.04.2025 425

Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням

Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням

Як спекти паски в паперових формах, чи потрібно змащувати форми, які переваги паски, приготованої в них. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як правильно пекти паску в паперових формах

Насамперед приготуйте тісто для паски за улюбленим рецептом.

Викладіть тісто на дно паперових форм так, щоб воно зайняло десь третину об’єму. Накрийте паску рушником і поставте в тепле місце, щоб тісто підійшло.

Коли тісто для пасок підійде та займе 2/3 паперової форми, його можна ставити випікатися.

Для того, щоб паска рівномірно пропеклася і не потріскалася, перед початком обприскайте її теплою водою і поставте в духовку за температури 60 градусів. Через хвилин 10 обприскайте тісто ще раз і лише тоді увімкніть необхідну температуру. Щоб паперові форми не пригоріли, температура в духовці повинна бути не вищою за 180 градусів. До кінця випікання обприскайте тісто ще раз.

Якщо на нижнє деко поставити місткість із водою, можна зразу вмикати духовку на необхідний температурний режим.

Чи потрібно змащувати паперові форми для пасок перед випіканням

Запитання, яке хвилює багатьох господинь — чи потрібно змащувати паперові форми для пасок. Експерти відповідають, що ні. І це не єдина перевага паперових форм. Змащувати жиром паперові форми не потрібно — випічка до високоякісного пергаменту не пристає.

Переваги паперових форм для випікання пасок

  • Вони виготовляються з натуральної рослинної сировини, тому екологічні.
  • Дозволяють економити час саме завдяки тому, що їх не потрібно змащувати перед випіканням. Порахуйте, скільки хвилин ви витрачаєте на те, щоб змастити кожну залізну форму жиром. А деякі господині ще й пергаментом викладають форми перед випічкою паски.
  • Не потребують миття, не потрібно витрачати зусилля, щоб віддерти та відтерти присохлу до стінок форм випічку.
  • Пропікаються паски в таких формах швидше.
  • Папір не пропускає жир і не промокає, тому готові паски в формах ви сміливо можете ставити на стіл, на серветки, на скатертини.
  • Пергамент, з якого зроблені паперові форми, забезпечує досить тривале збереження пасок свіжими.

Як дістати готові паски з паперових форм

Робити це потрібно тільки після повного їх охолодження. Але багато господинь взагалі не знімають папір із випікання, бо такі форми вже стали елементом декору паски. Перед тим як їсти, можна видалити папір одразу або після розрізання.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.04.2025 425
Еще материалы раздела «Суспільство»