НОВИНИ ДНЯ: У 2026 році легальний гральний ринок впаде на третину, а бюджет недоотримає 5,6 млрд гривень, - експерти  Гороскоп на 11 грудня за картами Таро: Скорпіонам - помилки, Ракам - натхнення  Польські МіГ-29 для України: про яку кількість літаків мова та в якому вони стані  До України іде похолодання: синоптикиня розповіла, якою буде погода цього тижня  Без Америки Європа у кризі — лідери шукають шляхи підтримки України та власної оборони  Синоптики попереджають про різкі температурні гойдалки по всій Україні  В Україні засекретили дані про кількість СЗЧ та дезертирства: причинавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.04.2025 477

Як приготувати французьку паску-бріош: рецепт ніжної і пухкої випічки

Паски виходять неймовірно пухкими.

fe6a33deedc6afe9e4f4dfa46759417c_18.04.25_1

Рецептів пасок існує безліч. Хочемо розповісти про приготування паски-бріош за французькою технікою. Вона буде неймовірно пухкою та смачною. Про це повідомляють Контракти.UA.

ТСН.ua підготував рецепт кулінара Ектора Хіменеса-Браво.

Інгредієнти

  • борошно — 500 г
  • цукор — 150 г
  • сухі дріжджі — 16 г
  • сіль — 10 г
  • яйця — 350 г
  • вершкове масло — 300 г
  • цукати/родзинки — 200 г
  • апельсиновий сік або коньяк — 70 г

Приготування

  1. Цукати треба завчасно замочити в коньяку або в апельсиновому соку.
  2. Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, дріжджі, сіль та додаємо збиті яйця. Вимішуємо тісто: спочатку виделкою, а потім руками.
  3. Додаємо холодне масло порційно — по 1 шматочку. Добре вимішуємо тісто, залишаємо на 2-2,5 години, щоб воно піднялося.
  4. Коли тісто збільшилося в об’ємі, додаємо цукати. Гарно вимішуємо та відправляємо до холодильника на ніч.
  5. Коли тісто вистоялося в холодильнику, розділяємо його на частини та викладаємо в форми. Пасочки змащуємо жовтком з молоком та залишаємо до повного підняття.
  6. Пасочки випікаємо за температури 180°. Перші 10 хвилин — з паром, або ставимо на низ деко з водою. Потім забираємо воду і випікаємо ще 30 хвилин.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як приготувати французьку паску-бріош: рецепт ніжної і пухкої випічки 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.04.2025 477
Еще материалы раздела «Суспільство»