НОВИНИ ДНЯ: На чотири знаки Зодіаку чекає доленосний переворот найближчим часом: хто вони  Чи будуть вибори під час війни: історик оцінив шанси і позицію українців  На які компроміси Україна може піти на переговорах з Росією: результати опитування  Китай прагне лідерства на ринку золота, придбавши бразильські родовища  Комуналка в Україні дорожчає: за що платять українці 2025 року і що найбільше б’є по гаманцю  В Україні кардинально зміниться погода: прогноз на 15 грудня  Зеленський прокоментував можливі вибори в Україні: що сказаввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.04.2025 396

Лимонна паска: простий рецепт ароматної випічки на Великдень 2025 року

Великдень 2025 року вже на носі, а тому саме час подумати про те, яку цікаву паску можна приготувати для освячення і смакування.

2ee570ad0a582a20b08e6f35cad94014_18.04.25

Якщо хочете спробувати незвичайний рецепт для великодньої паски, зверніть увагу на лимонну. Вона має чудовий цитрусовий запах і дуже м’яку, повітряну текстуру. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

пшеничне борошно - 500 г

яйця - 3 шт.

вершкове масло - 100 г

молоко - 150 мл

цукор - 150 г

сухі дріжджі - 11 г

лимон (цедра і сік) - 1 шт.

ванільний цукор - 1 ч. л.

Сіль - дрібка

білок (для глазурі) - 1 шт.

цукрова пудра (для глазурі) - 100 г

лимонний сік - 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Нагрійте молоко до теплої температури, додайте дріжджі, 1 ст. л. цукру та 2 ст. л. борошна. Гарно розмішайте і залиште на 15–20 хвилин у теплому місці, щоб опара збільшилася в об’ємі.
  2. Збийте яйця з цукром і ванільним цукром до легкої пінки. Потім додайте розтоплене масло, лимонну цедру та сік половини лимона. Влийте опару і ретельно перемішайте.
  3. Поступово додавайте просіяне борошно й сіль, замішуючи тісто. Накрийте його рушником і залиште на 1,5–2 години в теплі, щоб піднялося.
  4. Після того, як тісто підросте, викладіть його до змащених форм, заповнивши їх на третину, і дайте ще 30–40 хвилин піднятися.
  5. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці 35–45 хвилин, залежно від розміру форм.
  6. Збийте білок із цукровою пудрою та лимонним соком до стійкої піни. Прикрасьте паски цукатами з лимона чи апельсина або посипте свіжою лимонною цедрою для додаткового аромату.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 2
Лимонна паска: простий рецепт ароматної випічки на Великдень 2025 року 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
18.04.2025 396
Еще материалы раздела «Суспільство»