НОВИНИ ДНЯ: Гороскоп на 13 грудня: Овнам - нова ідея, Близнюкам - відпочинок  Не стало легенди: Степан Гіга помер у Львові  Україну накриє різке похолодання: що буде з погодою на вихідних і де чекати снігу  Чи загрожують Україні тижневі блекаути: пояснення експерта  Зеленський розкрив деталі переговорів про мир в Україні: що відбувається за лаштунками  Місячний гороскоп: що можна і чого не можна робити 13 грудня  Штормовий вітер і туман: де в Україні оголосили перший рівень небезпекивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.04.2025 403

Шашлик, маринований у гранатовому соусі: незвичайний рецепт

Приготуйте шашлик, маринований у гранатовому соусі. Він надасть м’ясу кисло-солодкий смак та гарний відтінок.

Завдяки такому маринаду м'ясо виходить м'яким та соковитим. Чим довше воно маринуватиметься, тим буде смачнішим. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

свинина (ошийок) - 1,5 кг

гранатовий соус - 80 мл

цибуля ріпчаста - 400 г

паприка мелена - 1 ст. л.

перець чорний мелений - 0,5 ч. л.

орегано сухий - 1 ст. л.

Сіль - 1,5 ст. л.

  1. Цибулю очистьте, наріжте півкільцями і перетріть руками до виділення соку.
  2. М'ясо промийте, обсушіть паперовим рушником.
  3. У мисці змішайте м'ясо із сіллю, паприкою, орегано, чорним меленим перцем.
  4. Додайте цибулю, гранатовий соус, акуратно перемішайте, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на шість годин.
  5. М'ясо насадіть на шампур без цибулі і обсмажте, періодично перевертаючи, до золотистого кольору.
  6. Перевірте готовність ножем: у разі проколювання повинен виділитися прозорий сік.

Поради:

  • Спеції та цибулю додавайте на свій смак.
  • М'ясо бажано маринувати 12-16 годин.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шашлик, маринований у гранатовому соусі: незвичайний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.04.2025 403
Еще материалы раздела «Суспільство»