НОВИНИ ДНЯ: Місячний гороскоп на 22–28 грудня: що рекомендується робити кожного дня тижня  "Мирної угоди не існує": Зеленський пояснив, чого очікує Україна  Гороскоп на 21 грудня для всіх знаків зодіаку: сьогодні все стане на свої місця  Зеленський: виборів на тимчасово окупованих територіях України не буде  Гороскоп на 21 грудня за картами Таро: Водоліям - нові можливості, Ракам - турбота  Додаткова відпустка для УБД – хто може скористатися і чи можна перенести на наступний рік  Гороскоп на 21 грудня: Ракам - приховані можливості, Дівам - експериментивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.04.2025 421

Шашлик, маринований у гранатовому соусі: незвичайний рецепт

Приготуйте шашлик, маринований у гранатовому соусі. Він надасть м’ясу кисло-солодкий смак та гарний відтінок.

Завдяки такому маринаду м'ясо виходить м'яким та соковитим. Чим довше воно маринуватиметься, тим буде смачнішим. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

свинина (ошийок) - 1,5 кг

гранатовий соус - 80 мл

цибуля ріпчаста - 400 г

паприка мелена - 1 ст. л.

перець чорний мелений - 0,5 ч. л.

орегано сухий - 1 ст. л.

Сіль - 1,5 ст. л.

  1. Цибулю очистьте, наріжте півкільцями і перетріть руками до виділення соку.
  2. М'ясо промийте, обсушіть паперовим рушником.
  3. У мисці змішайте м'ясо із сіллю, паприкою, орегано, чорним меленим перцем.
  4. Додайте цибулю, гранатовий соус, акуратно перемішайте, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на шість годин.
  5. М'ясо насадіть на шампур без цибулі і обсмажте, періодично перевертаючи, до золотистого кольору.
  6. Перевірте готовність ножем: у разі проколювання повинен виділитися прозорий сік.

Поради:

  • Спеції та цибулю додавайте на свій смак.
  • М'ясо бажано маринувати 12-16 годин.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шашлик, маринований у гранатовому соусі: незвичайний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
24.04.2025 421
Еще материалы раздела «Суспільство»