Життя та Стиль
Суспільство
Сирний пляцок за мотивами дубайського шоколаду: авторський рецепт Лілії Цвіт
Цей десерт вартий усіх зусиль! Дубайський пляцок поєднує шоколадні мотиви та елементи, які нагадують екзотичні смаколики з Дубаю.
Його унікальний смак залишає незабутнє враження, розкриваючи всі тонкощі шоколаду в незвичайній комбінації. Це авторський рецепт відомої кулінарки Лілії Цвіт. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
курячі яйця - 6 шт.
вершкове масло - 155 г
цукор - 480 г
какао - 90 г
розпушувач - 1 ч. ложка
пшеничне борошно - 280 г
сир кисломолочний - 1,2 кг
цукор ванільний - 10 г
крохмаль кукурудзяний - 20 г
молоко - 880 мл
манка - 30 г
кокосова стружка (зеленого кольору) - 100 г
насіння соняшника смажене - 50 г
шоколад - 100 г
олія соняшникова - 10 мл
Процес приготування:
- Подрібнити смажене соняшникове насіння за допомогою блендера.
- Приготувати тісто: розтопіть вершкове масло до рідкого стану, охолодіть його. У великій мисці збийте яйця з цукром, додай охолоджене масло і змішайте до однорідності за допомогою міксера. Потім введіть борошно, какао та розпушувач, перемішайте ложкою та замісіть тісто, поки воно не стане еластичним.
- Збережіть одну третину тіста в морозильнику. Решту тіста рівномірно розподіліть на застеленому деко, притискаючи пальцями до товщини 1-1.5 см. Проколіть поверхню виделкою по всьому тілу тіста.
- Приготуйте сирну масу: змішайте кисломолочний сир, цукор (250 г), ванільний цукор, кукурудзяний крохмаль, какао (60 г), яйця (4 шт.) і молоко (180 мл). Спочатку перемішайте ложкою, а потім збийте міксером до однорідності.
- Для дубайської маси: вилийте молоко (700 мл) в каструлю, додайте цукор (80 г) і манку, перемішайте віночком. Поставте на маленький вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Коли маса закипить, зніміть з плити, додайте масло (30 г), зелену кокосову стружку і подрібнене насіння, ретельно перемішайте.
- Сформуйте пляцок: рівномірно розподіліть сирну масу на підготовленому тісті. Застигле тісто з морозилки натріть на сирну масу. Поверх цієї суміші викладіть ще теплу кокосову масу і розподіліть її по всьому пляцку.
- Розігрійте духовку до 170°С та випікайте пляцок протягом години. Дайте йому охолонути в формі.
- Поки пляцок остигає, розтопіть шоколад з олією в мисці над гарячою водяною банею або в мікрохвильовці.
- Коли пляцок охолоне, вийміть його з форми, видаліть пергамент і прикрасьте шоколадом. Поставте у холодильник на кілька годин для застигання.
Смачного!
Оценка материала:
Сирний пляцок за мотивами дубайського шоколаду: авторський рецепт Лілії Цвіт01.05.2025






