НОВИНИ ДНЯ: Нове опитування показало несподівану позицію США щодо війни  У Міноборони РФ "знайшли" цинічну причину нічної атаки на Україну  Путін ризикує серйозно зіпсувати відносини з Трампом, - The Independent  Закупівля американської зброї для України: Сибіга розкрив, скільки країн долучилися  Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажу  Прогноз погоди на 5 грудня: похолодання та нічний морозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.05.2025 333

Сирний пляцок за мотивами дубайського шоколаду: авторський рецепт Лілії Цвіт

Цей десерт вартий усіх зусиль! Дубайський пляцок поєднує шоколадні мотиви та елементи, які нагадують екзотичні смаколики з Дубаю.

7f76e45552c78c4e01957826de932bc8_01.05.25_1

Його унікальний смак залишає незабутнє враження, розкриваючи всі тонкощі шоколаду в незвичайній комбінації. Це авторський рецепт відомої кулінарки Лілії Цвіт. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

курячі яйця - 6 шт.

вершкове масло - 155 г

цукор - 480 г

какао - 90 г

розпушувач - 1 ч. ложка

пшеничне борошно - 280 г

сир кисломолочний - 1,2 кг

цукор ванільний - 10 г

крохмаль кукурудзяний - 20 г

молоко - 880 мл

манка - 30 г

кокосова стружка (зеленого кольору) - 100 г

насіння соняшника смажене - 50 г

шоколад - 100 г

олія соняшникова - 10 мл

Процес приготування:

  1. Подрібнити смажене соняшникове насіння за допомогою блендера.
  2. Приготувати тісто: розтопіть вершкове масло до рідкого стану, охолодіть його. У великій мисці збийте яйця з цукром, додай охолоджене масло і змішайте до однорідності за допомогою міксера. Потім введіть борошно, какао та розпушувач, перемішайте ложкою та замісіть тісто, поки воно не стане еластичним.
  3. Збережіть одну третину тіста в морозильнику. Решту тіста рівномірно розподіліть на застеленому деко, притискаючи пальцями до товщини 1-1.5 см. Проколіть поверхню виделкою по всьому тілу тіста.
  4. Приготуйте сирну масу: змішайте кисломолочний сир, цукор (250 г), ванільний цукор, кукурудзяний крохмаль, какао (60 г), яйця (4 шт.) і молоко (180 мл). Спочатку перемішайте ложкою, а потім збийте міксером до однорідності.
  5. Для дубайської маси: вилийте молоко (700 мл) в каструлю, додайте цукор (80 г) і манку, перемішайте віночком. Поставте на маленький вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Коли маса закипить, зніміть з плити, додайте масло (30 г), зелену кокосову стружку і подрібнене насіння, ретельно перемішайте.
  6. Сформуйте пляцок: рівномірно розподіліть сирну масу на підготовленому тісті. Застигле тісто з морозилки натріть на сирну масу. Поверх цієї суміші викладіть ще теплу кокосову масу і розподіліть її по всьому пляцку.
  7. Розігрійте духовку до 170°С та випікайте пляцок протягом години. Дайте йому охолонути в формі.
  8. Поки пляцок остигає, розтопіть шоколад з олією в мисці над гарячою водяною банею або в мікрохвильовці.
  9. Коли пляцок охолоне, вийміть його з форми, видаліть пергамент і прикрасьте шоколадом. Поставте у холодильник на кілька годин для застигання.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 2
Сирний пляцок за мотивами дубайського шоколаду: авторський рецепт Лілії Цвіт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
01.05.2025 333
Еще материалы раздела «Суспільство»