Життя та Стиль
Суспільство
Картопляники з сосисками: рецепт хрумкої закуски
Якщо ви шукаєте швидку, смачну та ситну закуску, яка сподобається як дітям, так і дорослим, зверніть увагу на цей чудовий рецепт картопляників із сосисками. Вони виходять ніжними всередині, з апетитною хрумкою скоринкою зовні.
Ця страва чудово підходить як для перекушування, так і для святкового столу. Спробуйте приготувати картопляники за рецептом, яким поділилися на сторінці family2cooking. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
картопля - 4–5 шт.
сосиски - 4–5 шт.
кукурудзяний крохмаль - 2 ст. л.
сіль
чорний мелений перець
улюблені спеції (часник, паприка, сушені трави)
свіжий кріп
олія
Приготування
- Очистьте картоплю, відваріть її в підсоленій воді до готовності, а потім розімніть у пюре. Дайте трохи охолонути.
- До картопляного пюре додайте сіль, перець, спеції, подрібнений кріп і кукурудзяний крохмаль. Добре перемішайте масу, доки вона не стане однорідною і пластичною.
- Очистьте сосиски від оболонки та розріжте навпіл, якщо вони великі.
- Візьміть трохи картопляного тіста, розкачайте його в коржик, покладіть у центр сосиску та загорніть краї, формуючи довгасту котлетку.
- У глибокій пательні або фритюрниці розігрійте олію. Обсмажуйте картопляники у фритюрі до золотавої скоринки приблизно по 2–3 хв з кожного боку.
- Викладіть картопляники на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Подавайте гарячими зі сметаною, домашнім соусом або гірчицею.
Поради:
- Для насиченішого смаку можна додати в картопляне тісто трохи тертого сиру.
- Якщо ви хочете дієтичніший варіант, запікайте картопляники в духовці за 200°C приблизно 20 хв до золотавої скоринки.
Цей рецепт – справжня знахідка для швидкого і смачного перекусу. Хрумкі, апетитні та неймовірно ароматні картопляники з сосисками стануть фаворитами на вашому столі.
Смачного!
Ми також писали про те, як приготувати пиріг з куркою та грибами.






