НОВИНИ ДНЯ: 12 грудня в Україні вітряно: синоптик попередила, де будуть дощі й навіть мокрий сніг  Ідеальний момент усе виправити: 4 знаки зодіаку отримають потужний знак від Всесвіту 11 грудня  Путін перебільшує стійкість російської економіки  Донбас і вибори під час війни: що обговорюють у мирному плані та навколо нього  У НАТО немає плану на випадок виходу США, - Politico  До України іде похолодання: синоптикиня розповіла, якою буде погода цього тижня  Без Америки Європа у кризі — лідери шукають шляхи підтримки України та власної оборонивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.05.2025 385

Салат із червоною рибою: рецепт легкої та корисної страви

Коли хочеться чогось легкого, свіжого та водночас вишуканого, ідеальним варіантом стане салат із червоною рибою.

833ced6508c4b78ca6e2316a6bcb84bb_05.05.25_1

Цей салат — справжній гастрономічний витвір, який об’єднує користь, ніжність і витончене подавання. Ідеально підходить для романтичної вечері, святкового столу чи корисного обіду з ресторанним настроєм. Фудблогерка foodblog_kristi поділилася рецептом салату, який має вигляд, немов із меню модного закладу, але готується менше ніж за 15 хвилин. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

  • Мікс листя салату (айсберг, рукола, шпинат — обирайте улюблені) 100 г
  • Червона риба слабосолона (лосось, форель або сьомга) 150 г
  • Огірок 1 шт.
  • Помідор чері 4 шт.
  • Вершковий сир 100 г
  • Кунжут 1 ст. л
  • Мед 1 ч. л
  • Гірчиця у зернах 1 ч. л
  • Лимонний сік 1 ч. л
  • Рослинна олія 2 ст. л
  • Сіль 1/3 ч. л
  • Бальзамічний соус

Заправка

Приготування

  1. Тонко наріжте огірок і помідори.
  2. Слабосолоний лосось або форель поріжте тонкими смужками чи невеликими кубиками — як вам зручно. Не забувайте: риба має бути свіжою та якісною, без зайвої вологи.
  3. В окремій мисці з’єднайте мед, гірчицю, лимонний сік, рослинну олію та сіль. Добре перемішайте вінчиком або виделкою, щоб заправка стала однорідною.
  4. На велику тарілку чи у глибоку салатницю викладіть мікс салату, зверху — огірок, помідори, шматочки червоної риби.
  5. Маленькими порціями чи ложечкою додайте вершковий сир (можна сформувати невеликі «кульки»).
  6. Полийте заправкою та легенько перемішайте (можна лише знизу, щоб сир і риба зберегли форму).
  7. Посипте кунжутом та за бажанням додайте трохи бальзамічного соусу для естетики та балансу смаків.

Поради:

  • Додайте авокадо — для кремової текстури та користі.
  • Якщо хочете ситніший варіант, додайте відварене яйце чи відварену кіноа.
  • Для вечірки — подавайте салат у порційних креманках або на тостах як канапе.

Салат із червоною рибою — це той рідкісний випадок, коли здорове дорівнює смачному та красивому. Така страва може стати вашим фаворитом не лише на свята, а й у звичайному буденному меню. Вона не потребує кулінарних навичок, але точно викликає захват у гостей та близьких.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 2
Салат із червоною рибою: рецепт легкої та корисної страви 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.05.2025 385
Еще материалы раздела «Суспільство»