Життя та Стиль
Суспільство
Пиріг із гарбузом і вівсяними пластівцями: рецепт без борошна
Тісто для пирога готується без додавання борошна на основі гарбузового пюре з додаванням вівсяних пластівців.

Домашній десерт виходить не тільки смачним та ароматним, але й корисним. Подавайте пиріг з медом, сметаною чи будь-яким варенням. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
гарбуз
вівсяні пластівці - 200 г
яйця курячі - 2 шт.
молоко - 50 мл
цукор - 1 ст. л.
Розпушувач - 1 ч. л.
Олія - 30 г
Родзинки - 60 г
ванільний цукор - 1 ст. л.
сіль
цукрова пудра або подрібнені горіхи
- Гарбуз очистьте, наріжте на великі шматочки і відваріть від моменту закипання 15 хвилин. Злийте рідину і остудіть.
- Родзинки помийте, залийте окропом на 10 хвилин. Воду злийте та просушіть паперовим рушником.
- У миску викладіть гарбуз, додайте яйця, цукор і пробийте занурювальним блендером до однорідної маси, потім влийте молоко, олію і пробийте ще раз блендером. Всипте вівсяні пластівці, ванільний цукор, сіль, розпушувач і добре перемішайте лопаткою. Залиште за кімнатної температури на 15 хвилин, потім додайте родзинки і перемішайте.
- Дно та боки форми для запікання вистеліть пергаментом. Викладіть у форму тісто та розрівняйте лопаткою.
- Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 40-45 хвилин. Готовому пирогу дайте охолонути у формі 10 хвилин, потім дістаньте з форми і посипте цукровою пудрою або товченими горіхами.
Поради:
- Вівсяні пластівці використовуйте будь-які.
- Гарбуз можна не тільки відварити, а й запекти.
- Готовність перевірте дерев'яною шпажкою або зубочисткою.