Життя та Стиль
Суспільство
Салат з буряка з оселедцем і яблуком: простий рецепт
Незважаючи на прості інгредієнти, салат з буряком, оселедцем та яблуком виходить пікантним і смачним.

Зваріть або запечіть буряк заздалегідь — і через 15 хвилин страва буде готова. Такий салат стане чудовим доповненням до будь-якого столу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти:
- буряк — 300 г
- оселедець слабосолоний (філе) — 200 г
- яблуко — 1 шт.
- цибуля ріпчаста — 1 шт.
Для заправки:
- гірчиця французька — 1 ст. л.
- мед — 1 ч. л.
- сік лимонний — 1 ст. л.
- олія оливкова — 3 ст. л.
- сіль
Приготування:
- Буряк помийте, обсушіть паперовим рушником, загорніть у фольгу та запікайте в духовці за 180 градусів 1–1,5 години. Остудіть, очистьте і наріжте соломкою.
- Оселедець наріжте довгими шматочками.
- Яблука очистьте від шкірки, видаліть серцевину та наріжте соломкою.
- Цибулю очистьте і наріжте півкільцями.
- Для заправки змішайте гірчицю, мед, лимонний сік, оливкову олію і сіль.
- До миски викладіть буряк, оселедець, яблуко, цибулю, додайте заправку та перемішайте. Викладіть до салатника та покладіть до холодильника настоятися на 30 хвилин.
Поради:
- Буряк можна відварити протягом години.