Життя та Стиль
Суспільство
Кіш зі шпинатом і сиром фета за рецептом Джеймі Олівера: швидко, смачно та корисно
Якщо вам хочеться чогось смачного, ситного та водночас легкого — зверніть увагу на цей рецепт. Проста, але дуже вдала версію кіша зі шпинатом і сиром фета. Готується швидко, смакує фантастично — ідеальний варіант на обід або вечерю.

Якщо ви прагнете приготувати щось смачне, корисне та вишукане водночас, кіш — це саме той варіант, який поєднує французьку елегантність і домашній затишок. А ще краще — приготувати його за рецептом всесвітньо відомого шефа Джеймі Олівера. Простий набір інгредієнтів, мінімум часу — і на вашому столі ароматна страва, яка підходить і для буднів, і для свят. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Кіш — це відкритий пиріг на основі тіста з яєчно-молочною заливкою. Його можна готувати з найрізноманітнішими начинками — від овочів і сиру до м’яса чи риби. Варіант зі шпинатом і сиром фета — ідеальний вибір для тих, хто цінує легкість, баланс смаків та користь для організму.
Інгредієнти
Свіжий шпинат - 500 г
Оливкова олія - 2 ст. л
Червона цибулина - 1 шт.
Часник - 2 зубчики
Яйця - 3 шт.
Молоко - 120 мл
Борошно - 150 г
Сир фета - 100 г
Сіль
Перець
Приготування
- У великій мисці збийте яйця з молоком, додайте борошно та ретельно перемішайте до однорідності.
- Додайте до суміші нарізаний шпинат із цибулею та подрібненим часником, посоліть і поперчіть.
- Додайте розкришений сир фета та ще раз перемішайте.
- Вилийте суміш у змащену форму для запікання та поставте у духовку.
- Випікайте у розігрітій до 180°C духовці приблизно 30–35 хв, або поки верх стане золотистим і злегка підрум’яниться.
Поради:
- Для різноманітності можете додати у начинку в’ялені томати, гриби чи шматочки запеченого перцю.
- Страва чудово смакує як гарячою, так і холодною, тож її зручно брати з собою на роботу чи пікнік.
Легкий, корисний та дуже ароматний кіш від Джеймі Олівера тепер легко зможете приготувати й ви — без стресу та за лічені хвилини.
Оценка материала:
Кіш зі шпинатом і сиром фета за рецептом Джеймі Олівера: швидко, смачно та корисно15.05.2025