НОВИНИ ДНЯ: Зеленський: виборів на тимчасово окупованих територіях України не буде  Гороскоп на 21 грудня за картами Таро: Водоліям - нові можливості, Ракам - турбота  Додаткова відпустка для УБД – хто може скористатися і чи можна перенести на наступний рік  Гороскоп на 21 грудня: Ракам - приховані можливості, Дівам - експерименти  Перейменування "копійки": в Раді відповіли, чи буде НБУ вилучати старі монети  Синоптик попередив про сніг та морози: коли в Україні значно похолодає  Зеленський про обмеження розміру ЗСУ: чи Україна піде на поступкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.05.2025 536

Лінива лазанья з лаваша з фаршем у духовці: простий рецепт

Якщо у вас немає можливості придбати класичні листи для лазаньї, їх можна замінити тонким лавашем.

1071c1d5ccb5367d96da9c97f5181237_15.05.25_1

Соковитий фарш і ніжний сир ідеально доповнять лаваш. Страва бюджетна, виходить смачною і без особливих проблем. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

лаваш тонкий - 300 г

курячий фарш - 500 г

твердий сир - 150 г

сметана - 100 мл

томатна паста - 2 ст. л.

Вода - 150 мл

цибуля ріпчаста - 1 шт.

часник - 3 зубчика

перець чорний мелений

олія

сіль

  1. Цибулю, часник очистьте і дрібно наріжте.
  2. Сир натріть на велику тертку.
  3. Розігрійте сковороду з олією і обсмажте цибулю, часник до м'якості, викладіть фарш і смажте, помішуючи 10-15 хвилин, розбиваючи грудочки фаршу лопаткою.
  4. Посоліть, поперчіть, додайте томатну пасту, влийте воду, перемішайте і тушкуйте 2-3 хвилини.
  5. Листи лаваша розріжте на кілька частин за розміром форми для запікання.
  6. Змастіть форму олією, викладіть перший лист лаваша, змастіть сметаною, потім розподіліть начинку з фаршу. Так чергуйте шари лаваша, сметани і начинки, поки весь фарш не закінчиться.
  7. Останній шар фаршу накрийте лавашем, змастіть сметаною та посипте сиром.
  8. Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 15-20 хвилин до золотистого кольору.
  9. Готову лазанью злегка охолодіть і наріжте на порційні шматочки.

Поради:

  • Сметану використовуйте будь-якої жирності.

Оценка материала:

5.00 / 3
Лінива лазанья з лаваша з фаршем у духовці: простий рецепт 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
16.05.2025 536
Еще материалы раздела «Суспільство»