Життя та Стиль
Суспільство
Що можна покласти в зелений борщ замість щавлю: смачні альтернативи, які зроблять смак страви ще яскравішим
Зелений борщ — це поживна й ароматна літня страва, яка має яскравий смак та користь для організму.

Для приготування можна використовувати різну зелень: щавель, кропиву або шпинат. Найкраще смакова палітра розкривається, якщо зварити борщ на курячому бульйоні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Одна з кулінарних блогерок оприлюднила в Instagram оригінальний рецепт запашного зеленого борщу, у якому поєднано ніжну кропиву та освіжальний лимонний сік.
Інгредієнти
курячий бульйон - 4 л
картопля - 5 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
часник - 3-4 зубчики
щавель - 150 г
шпинат - 250 г
селера - за смаком
кропива - за смаком
спаржа - за смаком
лимон - ¼ шт.
сіль, перець - за смаком
кріп, петрушка - для подавання
сметана - для подавання
яйця відварені - для подавання
бринза, фета - для подавання
Процес приготування:
- Спочатку приготуємо бульйон. Для цього борщу найкраще використовувати курячий бульйон, оскільки він додає страві ніжності та аромату. До киплячого бульйону додайте нарізану кубиками картоплю та доведіть до кипіння.
- Обсмажте на сковороді нарізану цибулю та часник. Потім додайте їх до картоплі і варіть ще 10 хвилин.
- За цей час підготуємо зелень: шпинат, щавель і кропиву. Шпинат потрібно ретельно промити, оскільки він може містити пісок, після чого нарізати всю зелень. Бланшуйте її протягом 1 хвилини в окропі з додаванням лимонного соку. Злийте воду і додайте зелень до каструлі разом зі спаржею, кропивою та селерою. Варіть ще 15 хвилин.
- Коли борщ готовий, посоліть його, поперчіть і за бажанням додайте трохи лимонного соку.
Смачного!
Читайте также
<< ЗакрытьОценка материала:
Що можна покласти в зелений борщ замість щавлю: смачні альтернативи, які зроблять смак страви ще яскравішим16.05.2025